Απαισιόδοξος ο Αντιπεριφερειάρχης για τις Σχολές στο Λασίθι

11:33 π.μ. - Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Τετ, 31/33/2021
Image: Απαισιόδοξος ο Αντιπεριφερειάρχης για τις Σχολές στο Λασίθι

Ο Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8 για σχολές, καταδυτικό πάρκο, ΒΟΑΚ και δασικούς χάρτες

Με ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης ανακοίνωσε την ομόφωνη θετική απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης , για την έναρξη δράσεων και ενεργειών, με σκοπό την δημιουργία καταδυτικού πάρκου στον Δήμο Ιεράπετρας Κρήτης. Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, ανέφερε σε ανάρτησή του, θα στηρίξει όπου χρειαστεί την προσπάθεια αυτή του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και άλλες παρόμοιες προσπάθειες σε όλους τους παραθαλάσσιους δήμους της Περιφέρειας Κρήτης. Τα καταδυτικά πάρκα αποτελούν μεταξύ άλλων, και πολλαπλασιαστικούς παράγοντες αλιευμάτων τεράστιας διατροφικής αξίας.

Ο κ. Γουλιδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι ο σχεδιασμός από τον Δήμο Ιεράπετρας μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Η θετική γνωμοδότηση είναι ένα σημαντικό βήμα , απαιτούνται όμως μια σειρά άλλων ενεργειών ώστε να φτάσουμε στο σημείο της κατασκευής με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας να τρέχει τις διαδικασίες , σημείωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια σειρά νέων χρηματοδοτήσεων ή επιπλέον χρηματοδοτήσεων σε υπό εξέλιξη έργα που εγκρίθηκαν από διάφορες επιτροπές της Περιφέρειας όπως για τον εκσυγχρονισμό του Διοικητηρίου της Π.Ε.Λ. , βελτίωση δικτύου άρδευσης στο Παλαίκαστρο, συντήρηση τμημάτων στο οδικό δίκτυο Μεραμβέλλου κ.α. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου σε τμήματα του Νομού όπως για παράδειγμα στην Παχειά Άμμο. Επίσης τοποθετήθηκε για τους δασικούς χάρτες, τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την ανάρτησή τους αλλά και τα συμπεράσματα από μια σειρά τηλεδιασκέψεων μέσα από τις οποίες προέκυψε ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις θα δοθούν λύσεις σε κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει.

Αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Λασίθι με αφορμή τις κινήσεις που γίνονται τελευταία από την πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου τόνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον των υπό αναστολή τμημάτων. Ο κ. Συρίγος ήταν ξεκάθαρος στα όσα είπε μεταφέροντας π.χ. τη θέση ότι εάν γίνει το ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο θα πρέπει να κλείσει της Κομοτηνής. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ο κ. Γουλιδάκης πρέπει να κινηθούμε σε μια κατεύθυνση που να συλλέξουμε τα στοιχεία εκείνα που ζητά το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία μιας σχολής. Γίνεται όπως πρόσθεσε και μια προσπάθεια ώστε να γίνει μια συνάντηση με Δημάρχους την ερχόμενη Παρασκευή ωστόσο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν θέλησε να τοποθετηθεί εκτενέστερα.

Έκανε τέλος αναφορά και στον ΒΟΑΚ λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα ωστόσο αναμένουν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκαθαριστεί η πρόθεση και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το σημαντικό αυτό έργο.