Απάντηση Πανταζή στον Δήμαρχο και την παράταξη του για τις δημαιρεσίες

8:30 π.μ. - Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Τετ, 19/30/2022
Image: Απάντηση Πανταζή στον Δήμαρχο και την παράταξη του για τις δημαιρεσίες

Στα όσα γράφει ο Δήμαρχος για τις δημαιρεσίες και τις υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, η δημοτική παράταξη "ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ" απαντά με την σειρά της τα παρακάτω

Σύνηθες φαινόμενο του δήμαρχου Ιεράπετρας και της παράταξης του να προσπαθεί με παντοίους τρόπους να μεταφέρει τις ευθύνες σε άλλους, με έναν και μόνο σκοπό, να βγαίνει αλώβητος από τα λάθη που γίνονται και ουσιαστικά έχει την ευθηνή ο ίδιος. Η παράταξη μας ουδέποτε πρόσβαλε το ήθος και την εργατικότητα κανενός υπαλλήλου του δήμου μας, σε αντίθεση βέβαια με την δημοτική αρχή ενώ δεν είναι λίγες οι αναφορές υπαλλήλων σε εμάς, για ανάρμοστη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι τους. Η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται το αξίωμα της και μιλάει συνεχώς για καλή συνεργασία με το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου. Αναδεικνύουν δηλαδή το αυτονόητο και προσπαθούν να το καρπωθούν ως κατόρθωμα τους.. Η αλήθεια είναι ότι, ανεξάρτητα από τον εκάστοτε δήμαρχο το προσωπικό του δήμου προσπαθεί πάντα για το καλύτερο δυνατό και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτό άλλωστε είναι παγιωμένη άποψη των δημάρχων που υπηρέτησαν τα τελευταία χρόνια τον δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας έχει διαρκώς την εντύπωση ότι οι εργαζόμενοι του δήμου εργάζονται για αυτόν και μόνο αυτόν. Αναφορικά με την διαδικασία της εκλογής των μελών στις επιτροπές, κλήθηκαν να συμμετέχουν για δεύτερη φορά μετά την αποτυχία της πρώτης, προσωπικό του δήμου, συνεργάτες του δημάρχου και δημοτικοί σύμβουλοι. Πάγια θέση μας είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των υπαλλήλων διασφαλίζοντας τους τις απαραίτητες συνθήκες εργασίας. Όλα και για όλους, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι διαδικασίες είχαν γίνει όπως έπρεπε. Είναι αυτονόητο αλλά και τακτική ορθής διοίκησης ότι, κάτι που μπορείς να κάνεις μια φορά σωστά, δεν υπάρχει λόγος να γίνει και δεύτερη. Ψιλά γράμματα για την δημοτική μας αρχή αφού την τακτική ‘’βλέποντας και κάνοντας’’ την έχει κάνει κορωνίδα. Το δυσάρεστο είναι ότι όλη αυτή η πρόχειρη προσέγγιση των ζητημάτων του δήμου, αποτυπώνεται στα έργα και στις δράσεις που υλοποιεί.

Τέλος, συμφωνούμε με τον δήμαρχο Ιεράπετρας σε ότι έχει σχέση με τις αντοχές που θα πρέπει να έχουν οι αιρετοί. Η άποψη μας είναι ότι, οι όποιες αντοχές δεν θα πρέπει να σπαταλούνται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις και λάθη, αυτή είναι άλλωστε και η διαφορά μας. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η αντιπολίτευση και η κριτική που ασκείται μέσα από αυτήν είναι θεσμοθετημένη και ότι το δημαρχείο δεν είναι παλάτι για λίγους.

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ