Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα στον Δήμαρχο Ιεράπετρας για το ΒΟΑΚ

7:32 π.μ. - Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
07:09 π.μ. - Τρί, 15/32/2020
Image: Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα στον Δήμαρχο Ιεράπετρας για το ΒΟΑΚ

Εκτός τόπου και χρόνου η απάντηση του δημάρχου Ιεράπετρας στην επιστολή που δώσαμε στην δημοσιότητα στις 08/09/2020

Δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 15/09/2020

Προς: Δήμαρχο Ιεράπετρας

- ΜΜΕ

Απάντηση της Δημοτικής παράταξης ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ στον Δήμαρχο Ιεράπετρας για το ΒΟΑΚ.

Όσα δεν φτάνει η ‘’αλεπού’’ τα κάνει κρεμαστάρια.

Εκτός τόπου και χρόνου η απάντηση του δημάρχου Ιεράπετρας στην επιστολή που δώσαμε στην δημοσιότητα στις 08/09/2020 και αποτυπώνει την μη συμμετοχή μας σε χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση υποέργων του ΒΟΑΚ.

Στην απάντηση του ο κύριος Δήμαρχος αναφέρει ότι ο ΒΟΑΚ δεν προσφέρεται για κινήσεις εντυπωσιασμού και λαϊκισμού.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από εκεί που το αφήσαμε:

Από πότε είναι λαϊκισμός η τεκμηριωμένη άποψη μιας δημοτικής παράταξης που εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση μεγάλων οδικών έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας και καθυστερεί η υλοποίηση τους εδώ και αρκετά χρόνια;

Από πότε είναι λαϊκισμός η ανάδειξη της ανικανότητας διεκδίκησης πόρων και η αγωνία για την δρομολόγηση μεγάλων οδικών έργων που ωφελούν την Ιεράπετρα.

Από πότε είναι κίνηση εντυπωσιασμού η πρωτοβουλία της παράταξης μας να ενημερώσει τους δημότες της Ιεράπετρας ότι για άλλη μια φορά είμαστε εκτός χρηματοδοτήσεων;

Είναι δυνατόν να θεωρείται λαϊκισμός ή κίνηση εντυπωσιασμού το αίτημα μας για μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις αρνητικές για την Ιεράπετρα εξελίξεις στον ΒΟΑΚ και τον ανύπαρκτο ΝΟΑΚ.

Θεωρείται παράλογο και κίνηση εντυπωσιασμού κατά τον κύριο Δήμαρχο Ιεράπετρας, το αίτημα μας για συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (0.Α.Κ) στην Ιεράπετρα.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η δημοτική αρχή Καλαντζάκη ότι οι εξελίξεις τρέχουν και η Ιεράπετρα αντί να πρωτοστατεί των εξελίξεων αυτών, αν και ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος του νησιού, παραμένει για άλλη μια φορά έτος παιγνιδιού.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας μιλάει σαν να ανέλαβε εχθές τα ηνία του δήμου μας, προσπαθώντας να κρύψει την ολιγωρία του και την απουσία του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων που κάνουν τους άλλους γειτονικούς δήμους να κερδίζουν ολοένα και περισσότερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την πρόσφατη συμφωνία του Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου για την υλοποίηση δυο μεγάλων έργων, οδικών συνδέσεων που ωφελούν τον δήμο τους. Δυο ύψιστης σημασίας έργα που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου με το Οροπέδιο και ένα δεύτερο οδικό άξονα που έχει να κάνει με την σύνδεση του ΒΟΑΚ, επίσης με Οροπέδιο Λασιθίου. Για όλα αυτά στην απάντηση του ο δήμαρχος μας ξέχασε να απαντήσει. Άλλο ένα έργο που παραδόθηκε σχετικά πρόσφατα, είναι ο ανισόπεδος κόμβος στην είσοδο του Αγίου Νικολάου, έργο πνοής που άλλαξε το επίπεδο τον οδικών έργων στην περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η διπλάσια χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος Σητείας για την ανάπλαση της πλατείας στο κέντρο της πόλης και του παρλιακού της μετώπου ( ένα εκατομμύριο ο Δήμος Ιεράπετρας, δυο εκατομμύρια ο Δήμος Σητείας).

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δεν απάντησε και σε μια πλειάδα έργων και υποσχέσεων που έχουν βαλτώσει και αφορούν τον δήμο Ιεράπετρας . Ενδεικτικά αναφέρουμε τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το τμήμα φυσικοθεραπείας του ΕΛΜΕΠΑ. Το έργο της οδικής σύνδεσης Παχείας Άμμου Ιεράπετρας και άλλα έργα που τα ακούμε από τον ίδιο εδώ και χρόνια και μένουν ακόμα στις υποσχέσεις.

Μας μιλάει ο κύριος δήμαρχος για καλή συνεργασία με τους δημάρχους των άλλων πόλεων και δεν διαφωνούμε σε αυτό, αν και αυτονόητο, ξεχνάει ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κάτι που έχουν καταφέρει οι υπόλοιποι Δήμοι, εμείς σε αυτό στοχεύουμε, αυτό επιζητούμε για αυτό οι δημόσιες τοποθετήσεις μας.

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ δεν έχει σκοπό να μηδενίσει τις προσπάθειες κανενός, για αυτό και οι αναφορές μας στο έργο που έχει επιτελέσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Κρήτης, το έλλειμμα όμως των έργων και των υποδομών παραμένει τεράστιο και η ψαλίδα δεν προβλέπεται να κλείσει τουλάχιστον άμεσα.

Ήμαστε μια παράταξη χωρίς εξαρτήσεις με μοναδικό γνώμονα το συμφέρων του τόπου μας και την δημοτών . Τακτικές εσωστρέφειας και παραγκωνισμού για εμάς είναι άμεσα κατακριτέες και κόκκινη γραμμή.

Συμφωνούμε, τολμάμε και χαιρετίζουμε την δημόσια αναφορά του δημάρχου Ιεράπετρας στην καθυστέρηση των αποζημιώσεων των πληγέντων από τον COVID 19 αγροτών της περιοχής μας. Παρακολουθούμε και συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια που αφορά την ανάπτυξη της Ιεράπετρας, επιδιώκουμε τον γόνιμο διάλογο, στοχεύουμε σε συμμαχίες με μοναδικό κριτήριο την ανάταξη της Ιεράπετρας με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Μένουμε κοντά στους δημότες, συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος 

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος 

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης