Απατεώνες ζητούν προκαταβολικά,χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων στο ΕΣΠA

6:57 μ.μ. - Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017
06:11 μ.μ. - Πέμ, 02/57/2017
Image: Απατεώνες ζητούν προκαταβολικά,χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων στο ΕΣΠA

Την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποια ανοικτή δράση

Να αποφεύγουν οι επιχειρηματίες, κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του υπουργείου Οικονομίας και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις του ΕΣΠΑ.
 
Αυτό επισημαίνεται σε σύσταση που αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας και αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020 (ΕΠΑνΕΚ).
 
Αναλυτικά η σύσταση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:
 
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθούν μια σειρά δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είτε ως β' κύκλοι των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς είτε ως νέες δράσεις, για τις οποίες θα προηγηθούν οι σχετικές προδημοσιεύσεις στους δικτυακούς τόπους www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr.
 
Ωστόσο, την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποια ανοικτή δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις.
 
Συστήνουμε στους ενδιαφερόμενους, να αποφεύγουν κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του Υπουργείου και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις.
 
Επιπροσθέτως, προτείνουμε να καταγγέλλουν τις συγκεκριμένες πιθανές ενέργειες εξαπάτησης στις αρμόδιες αρχές.
 
Πηγή: newsbeast.gr