Απειλούνται με πρόστιμα όσα φορτηγά δεν φτάνουν 2 ώρες πριν στο λιμάνι

12:15 μ.μ. - Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Παρ, 12/15/2023
Image: Απειλούνται με πρόστιμα όσα φορτηγά δεν φτάνουν 2 ώρες πριν στο λιμάνι

Μεγάλο πρόβλημα στην σωστή διαχείριση των προϊόντων

Με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα Ηρακλείου και την ασφαλή χρήση του από επιβάτες, εργαζομένους και διακινούμενους, το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου υπενθυμίζει ότι η προσέλευση των Φορτηγών οχημάτων στον Λιμένα θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου διαφορετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  •  Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του υπόψη Κανονισμού Λιμένα, τα προς φόρτωση φορτηγά οχήματα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα δύο (02) ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου, προκειμένου πραγματοποιηθεί εγκαίρως ζύγιση και στοιβασία στο χώρο πλησίον του πλοίου, σε αναμονή φόρτωσης σύμφωνα με τις υποδείξεις των μελών πληρώματος, στα οποία έχουν ανατεθεί σχετικά καθήκοντα.
  • Η τήρηση του ως άνω χρονικού πλαισίου, συνδράμει καθοριστικά στην ομαλή φόρτωση του πλοίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση εγείρονται θέματα ασφαλείας για τους επιβάτες, το πλήρωμα και λοιπούς χρήστες του λιμένα από τη βεβιασμένη (ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην αναχώρηση) φόρτωση των φορτηγών οχημάτων στο πλοίο.
  •  Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι η καθυστερημένη προσέλευση των φ/γ οχημάτων και κατ‘ επέκταση η βεβιασμένη φόρτωσή τους, προσθέτει ιδιαίτερο φόρτο και πίεση στους εργαζομένους και ιδιαίτερα στο πλήρωμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προεκτεθέντα, καθώς και το γεγονός ότι η Υπηρεσία μας επανειλημμένως έχει προβεί σε συστάσεις για την εξάλειψη του φαινομένου με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα και την ασφαλή χρήση του από επιβάτες, εργαζομένους και διακινούμενους, προσβλέπουμε στη συνδρομή των μελών σας, όσο και λοιπόν εμπλεκομένων, ώστε το φαινόμενο αυτό να θεραπευτεί άμεσα, καθώς αποτελεί θέμα υψίστης προτεραιότητας και σημασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, η Υπηρεσία μας θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης α.α.

Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ Νικόλαος