Απελάθηκε στη Βρετανία ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος

7:49 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020
07:09 μ.μ. - Πέμ, 03/49/2020
Image: Απελάθηκε στη Βρετανία ύποπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος

Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι στη Συρία πήγε γιατί ήθελε να βοηθήσει τους αμάχους που τραυματίζονται στις μάχες της Συρίας.

Τη σύλληψη και απέλαση στη Βρετανία ενός 27χρονου με καταγωγή από την Ιορδανία ανακοίνωσαν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές. Ο Βρετανός βρισκόταν στον Δήμο Μυλοποτάμου στην Κρήτη, όπου είχε νοικιάσει σπίτι και έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Ο 27χρονος φέρεται να έφτασε στην Κρήτη στις 29 ή 30 Αυγούστου.

Εις βάρος του είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για τρία χρόνια. Σε συνεργασία με την ΕΥΠ, οι αστυνομικές αρχές Ηρακλείου και Ρεθύμνου προχώρησαν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλασή του στη Βρετανία. Η απέλαση έγινε στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Κρήτη, αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι εισήλθε αεροπορικώς στη χώρα και γιατί δεν εντοπίστηκε, αφού θα έπρεπε να «κοκκινίσει» το όνομά του στο αεροδρόμιο έπειτα από τον τακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο συλληφθείς διατηρούσε σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις και βρισκόταν υπό επιτήρηση, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε σχέση με τις κινήσεις του στην Ελλάδα. Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι στη Συρία πήγε γιατί ήθελε να βοηθήσει τους αμάχους που τραυματίζονται στις μάχες της Συρίας.

Efsyn