Απεργία ΠΝΟ: Ανεφάρμοστος ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας όπως έχει ψηφιστεί

8:48 π.μ. - Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
08:12 π.μ. - Τετ, 08/48/2021
Image: Απεργία ΠΝΟ: Ανεφάρμοστος ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας όπως έχει ψηφιστεί

Μιλούν στον Ηχώ 99,8 οι Φ. Δουλούμης, Ν. Παπαδάκης, Γ. Γαϊτάνης

Με το βλέμμα στραμμένο στην απεργία της ΠΝΟ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου οι παραγωγοί της Ιεράπετρας προετοιμάζονται να διαχειριστούν όσο καλύτερα μπορούν τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ο ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή κ. Φώντας Δουλούμης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι μια 48ωρη απεργία είναι διαχειρίσιμη ωστόσο μια κλιμακούμενη κινητοποίηση θα επιφέρει σοβαρή οικονομική ζημία. Και δυστυχώς οι πληροφορίες είναι ότι η απεργία θα διαρκέσει δυο 48ωρα. Αντιλαμβάνεται κανείς τις συνέπειες της κλιμάκωσης και από τη μη διακίνηση των προϊόντων. Αναλογιζόμενοι δε ότι είμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα το πρόβλημα γίνεται πιο οξύ, εξήγησε. Έκανε στη συνέχεια αναφορά και στην συνάντηση που έγινε στην «Ανατολή» παρουσία του Δημάρχου όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της απεργίας.

Εν συνεχεία σχολίασε την πορεία των τιμών των κηπευτικών και αναφέρθηκε στους παράγοντες που οι τιμές είναι σε χαμηλά επίπεδα σημειώνοντας ότι εδώ παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως είναι οι καιρικές συνθήκες, η αύξηση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε πολλές περιοχές, οι συνθήκες της αγοράς σε άλλες ανταγωνίστριες χώρες κλπ. Μίλησε και για το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και για τις επιπτώσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Δουλούμη:

-

Για το θέμα της απεργίας της ΠΝΟ μίλησε στον Ηχώ 99,8 και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαδάκης μετά και τη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών, κ. Γιώργο Καραλάκη και τον Πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, κ. Ιωάννη Γαϊτάνη, παρουσία του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη. Όπως τόνισε σε κάθε εξαγγελία απεργίας της ΠΝΟ η αγορά επηρεάζεται αρνητικά, οι τιμές για τους παραγωγούς μειώνονται και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χαθούν αγορές. Σε μια προσπάθεια να πιέσουν ώστε να αποτρέψουν την απεργία σκοπεύουν να επισκεφθούν τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το πολύ μέχρι τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να βρεθούν έγκαιρα λύσεις και να υπάρχει ετοιμότητα για το πλοίο ασφαλείας εάν χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Παπαδάκη:

-

Επίσης τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνης ο οποίος περιέγραψε και από πλευράς του τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε φορά που προχωρά σε απεργία η ΠΝΟ και πρόσθεσε ότι υπάρχει νομοθεσία για το πλοίο ασφαλείας αλλά θα πρέπει αυτή να τροποποιηθεί έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολα εφαρμόσιμη και βέβαια η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμόζεται ώστε παραγωγοί έμποροι και όλοι οι εμπλεκόμενοι γενικότερα να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε και στην τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου που θα γίνει στις 1ο Ιανουαρίου και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η τροποποίηση καταστατικού, η ενοποίηση διαδικασίας δημοπράτησης κηπευτικών προϊόντων και η παρουσίαση προμελέτης και τέλος το ενεργειακό ισοζύγιο αγροτικής παραγωγής και η πρόταση μείωσης ενεργειακού αποτυπώματος κηπευτικών Ιεράπετρας.

Ακούστε εδώ τον κ. Γαϊτάνη: