Απερρίφθη η τροπολογία της αντιπολίτευσης να μην κόβεται το ρεύμα λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής

10:09 π.μ. - Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022
10:05 π.μ. - Πέμ, 12/09/2022
Image: Απερρίφθη η τροπολογία της αντιπολίτευσης να μην κόβεται το ρεύμα λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής

Υπογράφηκε από σύσσωμη την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα

Aπερρίφθη σήμερα Τετάρτη 11 Μαϊου από την κυβέρνηση η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για να μην κόβεται το ρεύμα εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Η τροπολογία, που υπογράφηκε από σύσσωμη την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε σήμερα μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία προέβλεπε την απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την προσαύξηση λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής έως ότου εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις των προσφυγών κατά της ρήτρας.

Όπως τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η προτεινόμενη παρέμβαση «καθίσταται απολύτως αναγκαία και ενόψει του ότι, παρότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και εδώ και πολύ καιρό η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, ελλείπει οποιαδήποτε αποτελεσματική κρατική πολιτική παρέμβασης στη δομή της αγοράς προμήθειας της ενέργειας για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και την αποτροπή δημιουργίας ουρανοκατέβατων κερδών καθώς και φορολόγησής τους για ελάφρυνση των καταναλωτών».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει τροπολογία για τη «Ρύθμιση τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε Πελάτες Χαμηλής και Μέσης Τάσης» ενώ το ΚΚΕ για την «Κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος».

Πηγή: tvxs.gr