Απέσυρε την παραίτησή του ο μοναδικός Παθολόγος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

10:27 π.μ. - Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Πέμ, 26/27/2023
Image: Απέσυρε την παραίτησή του ο μοναδικός Παθολόγος του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Οι δεσμεύσεις που έλαβε από την αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

Απέσυρε την παραίτησή του ο γιατρός κ. Γ. Φυτρολάκης, ο μοναδικός Παθολόγος που είχε απομείνει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής.

Θυμίζουμε ότι η γνωστοποίηση της παραίτησής του προκάλεσε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία αλλά και μέσα στους κόλπους του Νοσοκομείου δεδομένου ότι μια βασική κλινική που στηρίζει τη λειτουργία άλλων κλινικών, θα έκλεινε λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ηχώ 99,8 με τον κ. Γ. Φυτρολάκη επιβεβαίωσε ότι απέσυρε την παραίτησή τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι εάν δεν γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που δόθηκαν από την κα Γκάγκα τότε θα αναγκαστεί να επανέλθει με νέα αίτηση παραίτησης.

Οι δεσμεύσεις αυτές έχουν να κάνουν με την έστω και προσωρινή λύση της ενίσχυσης με στρατιωτικό γιατρό, την κάλυψη εξόδων ενοικίου από τον Δήμο και την εξέταση του ενδεχόμενου χαρακτηρισμού του νοσοκομείου ως άγονης γραμμής και λήψης σχετικής απόφασης.

Αυτό που θέλουμε είναι η παροχή αξιόλογων υπηρεσιών στους ασθενείς. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με έναν γιατρό. Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας χρειάζεται ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε με έμφαση ο κ. Φυτρολάκης.