Α.Πετράς : Στα χαρακώματα βρίσκετε η παράταξη του κ. Πανταζή, πολεμώντας δήθεν για το δίκιο του κάθε ταλαιπωρημένου Ιεραπετρίτη και Ιεραπετρίτισσας.

6:53 μ.μ. - Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020
06:08 μ.μ. - Κυρ, 02/53/2020
Image: Α.Πετράς :   Στα χαρακώματα βρίσκετε η παράταξη του κ. Πανταζή, πολεμώντας δήθεν για  το δίκιο του κάθε ταλαιπωρημένου Ιεραπετρίτη και Ιεραπετρίτισσας.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Επικεφαλή της Δ. Παράταξης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

Μια σειρά γεγονότων, αποφάσεων και πρακτικών της Δημοτικής αρχής έχουν οδηγήσει τον αρχηγό της Παράταξης ¨ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ¨ σε δηλώσεις ακραίας διαμαρτυρίας τόσο  στα Μ.Μ.Ε, όσο και στην πόρτα της Εισαγγελίας Λασιθίου.

Τη σειρά  μετά το στημένο (από ποιούς άραγε?) δημοσιογραφικό δημοσίευμα στο παλιό σχολείο των Καλογέρων, πήρε η νεοσύστατη επιτροπή υγείας του Δήμου Ιεράπετρας μαζί με τα έγκριτα, τόσο από επιστημονικής κατάρτισης, όσο και από κοινωνικής προσφοράς, μέλη που την απαρτίζουν.

Η πρόσφατη ¨Λίστα θεμάτων¨ που δημοσιοποίησε μετά την πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής επιτροπής Υγείας, επιβεβαιώνει την πολιτική αλαζονεία που διακατέχει την ομάδα Πανταζή. Αναφέροντας  στον πρόλογο του  κείμενου του φράσεις όπως «στοιχειώδης ευφυΐα και μόρφωση» που από τα συμφραζόμενα  στερούνται όλοι οι άλλοι πλην των Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξής  του και βεβαίως αυτού του ιδίου !!

Βρίσκει τρόπο κατόπιν να επισημάνει στο ίδιο κείμενο απροσδιόριστες έννοιες με φράσεις όπως:   παιχνίδια εντυπωσιασμού, την ρουσφετολογική ανταποδοτικότητα και συνεχίζει με άλλες επισημάνσεις  ανάλογου ύφους και ποιότητος. Κατόπιν παραθέτει είκοσι μία προτάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι χιλιοειπωμένες και δουλεμένες χρόνια τώρα, θέλοντας να καπελώσει με τον τρόπο του, τον νέο Πρόεδρο και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην επιτροπή.

Συγχρόνως δεν χάνει την ευκαιρία να παραπλανεί ξανά για τα αποτελέσματα της ημερίδας που έγινε το 2017 από την τότε Επιτροπή Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο, στην οποία παρεμπιπτόντως συμμετείχε και ο ίδιος. Ο σκοπός της επιστημονικής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τους κινδύνους και τα μέσα προστασίας των αγροτών και του περιβάλλοντος από την χρήση των φυτοφαρμάκων, που σε τελική ανάλυση ανέδειξε την ποιότητα και την ασφάλεια της θερμοκηπιακής καλλιέργειας   και συνεπώς την αξία του Ιεραπετρίτικου αγροτικού προϊόντος.     

 Όποιος δυστυχής βρίσκεται εμπόδιο και εντός του πεδίου βολής του, εκτελείτε με συνοπτικές διαδικασίες ανεξάρτητα από την προσωπικότητα, τις προθέσεις και το κοινωνικό του έργο. Χωρίς αποστροφές στοχοποιείται  με κακόβουλους χαρακτηρισμούς που βασίζονται σε ανυπόστατα επιχειρήματα και οδηγούν σε στρεβλά πολιτικά συμπεράσματα προβάλλοντας συγχρόνως μια εικόνα γενικότερης σήψης και πολιτικής δοσοληψίας .    

  Συγχρόνως  δεν χάνετε η ευκαιρία  για την βέλτιστη προσωπική  του προβολή, διαφημίζοντας την εξαιρετική και αλέκιαστη  παραταξιακή του καθαρότητα, την αγωνιστικότητα και την ορθότητα των προθέσεων και των προτάσεων του.  

Σε αυτό το κλίμα της δήθεν  αντιπαλότητας, συμπαρασύρει ότι του στέρησε την επίτευξη του προσωπικού στόχου, που έχει ανάγει σε υπαρξιακό σκοπό και δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κατάληψη του Δημαρχιακού θώκου.

 Εν ολίγοις το κέρδος του κ. Πανταζή είναι διπλό και σίγουρα μια πολιτική persona της δικιάς του πολιτικής και κοινωνικής αντίληψης δεν θα άφηνε να χαθεί. Με το καταγγελτικό ύφος, από την μία συντηρεί την δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου για την κακή εικόνα της Δημοτικής αρχής και από την άλλη διεμβολίζει την παράταξη που βρίσκεται μπροστά του, ελπίζοντας σε πολλαπλό όφελος στις επόμενες εκλογές.

 Δυστυχώς η προσωπική εμπάθεια οδηγεί την Παράταξη Πανταζή σε επικίνδυνη και δύσβατη ατραπό. Το αμόλυντο προσωπείο, που προσπαθεί να διατηρήσει η πολιτική του ομάδα, κιτρινίζει επικίνδυνα και μαζί με αυτό κιτρινίζει και η γενικότερη αντίληψή για την πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

 Η Ιεράπετρα κ. Πανταζή έχει ανάγκη από μια νέα προοπτική, από ένα υγιές όραμα και από καθαρούς ανθρώπους,  μακριά από  μικροπολιτικά παιχνίδια, δύσοσμες πρακτικές και αυθάδικες συμπεριφορές.

                                                                                                                                Αντώνης Εμμ. Πετράς

                                                                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                                                                        Επικεφαλής της Δ. Παράταξης

                                                                                                                         ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ