Απίστευτα σκηνικά σε Δημοτικό Συμβούλιο - Στα κρατητήρια δήμαρχος και δημοτικός υπάλληλος

9:48 π.μ. - Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018
09:08 π.μ. - Παρ, 03/48/2018
Image: Απίστευτα σκηνικά σε Δημοτικό Συμβούλιο - Στα κρατητήρια δήμαρχος και δημοτικός υπάλληλος

Δήμαρχος της Κρήτης κάλεσε την Αστυνομία για να συλλάβει δημοτικό υπάλληλο, επικαλούμενος διατάραξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

 
Δήμαρχος της Κρήτης κάλεσε την Αστυνομία για να συλλάβει δημοτικό υπάλληλο, επικαλούμενος διατάραξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και έγινε, ενώ συνελήφθη και ο ίδιος μαζί με άλλους δύο αιρετούς, έπειτα από μήνυση που έκανε με τη σειρά του εναντίον τους ο δημοτικός υπάλληλος.
 
Όλα αυτά τα τραγελαφικά έγιναν προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, στη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης, η οποία κρίνεται όμως αμφίβολη ως προς την ίδια τη νομιμότητά της!
 
Και αυτό γιατί προήδρευσε σε δύο συνεδριάσεις και από ό,τι φαίνεται, ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου, συνεχίζει να εκτελεί χρέη προέδρου ο παραιτηθείς πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Νικολακάκης, παρά τη σχετική εγκύκλιο που εστάλη από το ΥΠ.ΕΣ. και όριζε ότι στην πρώτη διαθέσιμη συνεδρίαση (δηλαδή χθες) θα έπρεπε να γίνει εκλογή νέου προέδρου του Σώματος!
 
Τι ακριβώς συνέβη στο μεγάλο Δήμο της Μεσαράς.
 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού συνεδρίασε εις διπλούν προχθές το βράδυ. Στη συνεδρίαση δεν έλειψε ένα γνώριμο και από άλλες φορές “θερμό” σκηνικό, με πρωταγωνιστή δημότη και εν ενεργεία δημοτικό υπάλληλο. Σκηνικό όμως που αυτή τη φορά οδηγήθηκε στην εμφάνιση περιπολικών και σε εκατέρωθεν συλλήψεις! Ο εν λόγω δημότης και δημοτικός υπάλληλος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος, όπως άλλωστε το συνηθίζει. Δεν αρκέστηκε στο ρόλο του σιωπηλού θεατή, αλλά ηχογραφούσε τη συνεδρίαση με το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο και επιδείκνυε, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφατικά. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε μια τέτοια κίνηση, η οποία βεβαίως έτυχε διαφορετικής υποδοχής μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.
 
 
Τι ακολούθησε;
 
 
Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, ζήτησε από το δημοτικό υπάλληλο να βγει έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης. Ο υπάλληλος δεν το έκανε και συνέχισε την ίδια τακτική. Ο δήμαρχος, όπως μας επισήμανε, βγήκε ο ίδιος από την αίθουσα, αλλά, βλέποντας πως συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση και πως η ένταση ανέβαινε κι άλλο, αποφάσισε να ειδοποιήσει την Αστυνομία... Όπερ και εγένετο! Από πλευράς του δημάρχου ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. με το αιτιολογικό της παρακώλυσης της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης του Σώματος και έτσι κατέφτασαν στο Δημαρχείο δύο περιπολικά!
 
 
Η ένταση δεν έληξε ούτε με την παρουσία των αστυνομικών. Με τα πολλά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δημοτικό υπάλληλο, εναντίον του οποίου υπέβαλε μήνυση ο δήμαρχος. Ο υπάλληλος οδηγήθηκε με περιπολικό στο Α.Τ. Εκεί, όμως, οδηγήθηκε και ο δήμαρχος, μαζί επίσης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Νικολακάκη, και το δημοτικό σύμβουλο Μανούσο Πολινάκη. Ο λόγος; Ο συλληφθείς υπάλληλος υπέβαλε και αυτός με τη σειρά του μήνυση κατά των τριών αιρετών. Τελικά και οι αιρετοί βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, απ’ όπου αφέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα ελεύθεροι.
 
Θέμα νομιμότητας με τον πρόεδρο!
 
Μέσα σε όλα αυτά τα απίστευτα και πρωτοφανή στα χρονικά που συνέβησαν με τη διακοπή της συνεδρίασης, την εμφάνιση περιπολικών, τις μηνύσεις και τις συλλήψεις, προκύπτει και έτερο θέμα. Για πολλούς τίθεται θέμα νομιμότητας των επεισοδιακών προχθεσινών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.
 
Γιατί αυτό; Θεωρούν πως, με βάση το έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. στο σχετικό ερώτημα για διευκρινίσεις που είχε υποβληθεί μετά την παραίτηση Νικολακάκη, που δεν είχε γίνει αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες υπήρξε νομική παρατυπία. Θα έπρεπε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προεδρεύοντος όχι του Γιάννη Νικολακάκη, αλλά της πρώτης σε ψήφους δημοτικής συμβούλου Ελένης Τιτάκη-Λεονταράκη, με σκοπό την εκλογή νέου προέδρου! Αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως έγινε απλώς ενημέρωση του Σώματος σε σχέση με το ζήτημα της παραίτησης Νικολακάκη, με αποτέλεσμα κάποιοι, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, να θέτουν θέμα ακύρωσης της συνεδρίασης ως παράνομης!
 
 
Η αλήθεια είναι πως μοιάζει αμφίβολο κατά πόσον είναι νόμιμα τα όσα διαδραματίστηκαν θεσμικώς προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μοιάζει αμφίβολο κατά πόσον μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος ο κ. Νικολακάκης, αφού το ΥΠ.ΕΣ. αναφέρει ότι η παραίτησή του έπρεπε να είχε γίνει υποχρεωτικά αποδεκτή από το Σώμα!
 
 
neakriti.gr