Από σκουπίδια μέχρι στρώματα σε ρέμα της Ιεράπετρας κοντά στο Νοσοκομείο

9:02 π.μ. - Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Παρ, 20/02/2020
Image: Από σκουπίδια μέχρι στρώματα σε ρέμα της Ιεράπετρας κοντά στο Νοσοκομείο

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου για την κακοκαιρία - Την προσοχή των πολιτών εφιστά η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη

Με ήπια ένταση εκδηλώνονται μέχρι στιγμής τα καιρικά φαινόμενα στην Ιεράπετρα με τη βροχή να είναι περισσότερο ποτιστική και χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη σε θέματα πολιτικής προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και ως υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα. Οι δε πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων με αυξημένη προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις. Παράλληλα γίνονται εργασίες από την διεύθυνση καθαριότητας και περιβάλλοντος για να καθαριστούν τεχνικά μέσα στην πόλη.

hxonews

Ως προς τα ρέματα είπε ότι είναι ευθύνη της Περιφέρειας και ο καθαρισμός και η αστυνόμευση. Δυστυχώς δεν λείπουν περιπτώσεις με αυθαίρετα κτίσματα ή κλείσιμο ρεμάτων για να περάσει ένας δρόμος, ανθρώπινες παρεμβάσεις δηλαδή που δημιουργούν προβλήματα. Ο δήμος Ιεράπετρας βοηθά όπου χρειαστεί για τον καθαρισμό των ρεμάτων. Φέτος ο δήμος έμεινε τελευταίος στον καθαρισμό των μεγάλων ρεμάτων από την περιφέρεια καθώς προηγήθηκαν καθαρισμοί σε άλλες περιοχές του νομού όπου πέρυσι είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κα Ρουμελιωτάκη ανέφερε στη συνέχεια ότι ως υπηρεσία δίνουν έμφαση αυτές τις ημέρες στον καθαρισμό του ρέματος που καταλήγει στην πόλη στο ύψος του Νοσοκομείου όπου δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί να πετούν σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τυχόν πλημμυρικό φαινόμενο. Κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν και τόνισε ότι τα ρέματα, τα ποτάμια δεν είναι χώροι εναπόθεσης οποιωνδήποτε απορριμμάτων.