Από τα περισσευούμενα των δομών τα λεφτά για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

1:26 μ.μ. - Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
01:01 μ.μ. - Παρ, 24/26/2020
Image: Από τα περισσευούμενα των δομών τα λεφτά για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Η απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου οικονομικών στον Λουτσέτη

Το ποσό των 54.000 ευρώ δαπάνησε ο Δήμος Ιεράπετρας σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Λουτσέτη ο οποίος σε κείμενο του, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα πως «ο πλούσιος Δήμος Ιεράπετρας παίρνει τα λεφτά από τις δομές του Δήμου και τα κάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Φρου –φρου και αρώματα». ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ο κ. Λουτσέτης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την προέλευση των στοιχείων που επικαλείται ενώ τη δική της απάντηση δίνει η αντιδήμαρχος οικονομικών κα Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος σε καμία περίπτωση δεν στερούνται χρήματα από τις κοινωνικές δομές. Στους σκοπούς του Ν.Π. είναι και η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, στηρίζει τις δομές του, γίνονται προσλήψεις. Όταν συντάσσεται ένας προϋπολογισμός είναι φειδωλοί σε ότι αφορά στη διάθεση κονδυλίων για τα πολιτιστικά. Δίνονται χρήματα στα υπόλοιπα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης του προϋπολογισμού ανάλογα με τις ανάγκες. Από όπου περισσεύουν λοιπόν διατίθενται χρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και αλλού. Δόθηκαν πχ δώρα στα παιδιά των δομών, στους ηλικιωμένους. Δεν στερούμε τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο ή από αλλού. Καλό θα είναι όποιος έχει απορίες να ενημερώνεται από τον δήμο, σημείωσε η κα Χατζημαρκάκη.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Λουτσέτη και κας Χατζημαρκάκη: