Από την Κρήτη στην Αθήνα οι γουρούνες για τη διαμαρτυρία στο Υπουργείο

6:41 π.μ. - Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017
06:11 π.μ. - Δευ, 13/41/2017
Image: Από την Κρήτη στην Αθήνα οι γουρούνες για τη διαμαρτυρία στο Υπουργείο

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών από όλη την Ελλάδα στο νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ

Πάνω από 100 γουρούνες με τους οδηγούς τους αναχώρησαν την Κυριακή το βράδυ από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά όπου σήμερα, Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν πορεία στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών από όλη την Ελλάδα στο νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ που προωθεί ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, το οποίο προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.
Μιλώντας πριν λίγες ημέρες στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μηχανών Γιώργος Μπαμιεδάκης είπε ότι αν περάσει το εν λόγω νομοσχέδιο θα σημάνει το τέλος χιλιάδων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα και την Κρήτη, σε μία περίοδο που όπως είπε, δοκιμάζεται σκληρά το επιχειρείν.
Ο κ. Μπαμιεδάκης υπογράμμισε ότι στην Αθήνα, για τη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Μεταφορών, θα βρεθούν 3.000 τετράτροχα από όλη την Ελλάδα και 100 από το Ηράκλειο.
Το σκεπτικό του υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με την απόφαση να σταματήσουν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους τα συγκεκριμένα τετράτροχα αναφέρει ότι ήταν αιτία για πολλά ατυχήματα και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά όπου η ζήτηση για αυτά ήταν εξαιρετικά μεγάλη.
 
 
Πηγή: ekriti.gr