Από το εμβόλιο οι θρόμβοι στον 35χρονο και την 44χρονη

7:35 μ.μ. - Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021
07:05 μ.μ. - Πέμ, 20/35/2021
Image: Από το εμβόλιο οι θρόμβοι στον 35χρονο και την 44χρονη

Προσωρινό πόρισμα- Συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες στην Κρήτη μετά το εμβόλιο της AstraZeneca για κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV οι επιστήμονες της επιστροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμοραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.