Από υλικοτεχνική υποστήριξή μέχρι και προσλήψεις γιατρών, οι στόχοι του υπό σύσταση Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας | Συνέντευξη Πετρά

11:29 π.μ. - Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016
11:02 π.μ. - Δευ, 22/29/2016
Image: Από υλικοτεχνική υποστήριξή μέχρι και προσλήψεις γιατρών, οι στόχοι του υπό σύσταση Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας | Συνέντευξη Πετρά

Αυτές τις μέρες γίνονται οι διαδικασίες για τη σύσταση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Πετρά, πρόεδρο της επιτροπής υγείας του δήμου, ο Σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την υποστήριξη του νοσοκομείου στις υλικοτεχνικές ανάγκες του και έπειτα αν επιτευχθεί να μαζευτούν αρκετά χρήματα θα δουν μήπως καταφέρουν να προσληφθεί ένας παθολόγος.
 
Λογικά μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συσταθεί το καταστατικό ώστε να γίνει η πρώτη συνέλευση όπου θα καλεστεί ο κόσμος που επιθυμεί να συμμετάσχει στο σύλλογο. «Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο λιγότερα χρήματα θα χρειαστεί να βάλει ο κάθε ένας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράς.
 
Ακόμα μας ενημέρωσε ότι την Κυριακή θα γίνει γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου όπου εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και θα παρθούν αποφάσεις.
 
Τέλος μας είπε ότι ετοιμάζεται μια πρωτοβουλία όπου θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στα χωριά από νοσοκομειακούς και ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να εξεταστούν όσοι έχουν ανάγκη και δεν ευκολύνονται να μεταβούν στο νοσοκομείο. Αυτή η πρωτοβουλία στηρίζεται από τον Ερυθρό Σταυρό και θα συμμετάσχει και η «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συνέντευξη