Αποδοχή χρηματοδοτήσεων ύψους 839.485,74€ από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας

2:18 μ.μ. - Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020
02:12 μ.μ. - Τρί, 08/18/2020
Image: Αποδοχή χρηματοδοτήσεων ύψους 839.485,74€ από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας

Αποφάσεις για πολλά και σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνεται η αποδοχή χρηματοδοτήσεων συνολικού ύψους 839.485,74€. Ειδικότερα:

1. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 470.000,00€ για τη Βελτίωση Δημοτικού γηπέδου Κάτω χωριού.

2. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 54.000,00€ για τη Μελέτη Ενίσχυσης Δεξαμενών και Αντικατάστασης Κεντρικού τροφοδοτικού Αγωγού ύδρευσης της πόλης της Ιεράπετρας.

3. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 315.485,74€ για την «Ανακαίνιση του Γηροκομείου της Ιεράπετρας»

Στην ίδια συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε την Αποδοχή των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και την υποβολή πρότασης με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης ενέργειας στις ενεργοβόρες υποδομές ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας». Ένα έργο που στοχεύει συνολικά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου Ιεράπετρας.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την παραλαβή του έργου «Καταγραφή και τεκμηρίωση του ιστορικού αποθέματος στο κέντρο της Ιεράπετρας (Παλιά πόλη- Κάτω Μερά)» και αποφάσισε τη μείωση ή απαλλαγή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα ενίσχυσης και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που προσφέρεται, ξεπερνώντας την τροχοπέδη της πανδημίας, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες».