Αποφυλάκιση με εγγύηση 150.000 ευρώ για την σύζυγο Παπαντωνίου

6:05 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019
06:03 μ.μ. - Παρ, 15/05/2019
Image: Αποφυλάκιση με εγγύηση 150.000 ευρώ για την σύζυγο Παπαντωνίου

Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή η σύζυγος του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σημίτη

Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλου Κουράκου, που είχε κριθεί προφυλακιστέα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατόπιν της απολογίας της στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, καταβάλλοντας εγγύηση 150.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης, αποφασίζοντας να αντικαταστήσει την προσωρινή κράτησή της με τους περιοριστικούς όρους, της εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, τα οποία και πρέπει να καταβάλει έως τις 20 Απριλίου του 2019. Ακόμη, της επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της τρεις φορές κάθε μήνα.
 
Στο ίδιο δημοσιεύμα περιλαμβάνεται και δήλωση του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, που υποστήριξε πως «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

 
πηγή thepressproject.gr