Αποφυλακίστηκε ο δράστης του φονικού του Προφήτη Ηλία

6:47 μ.μ. - Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
06:11 μ.μ. - Τρί, 27/47/2018
Image: Αποφυλακίστηκε ο δράστης του φονικού του Προφήτη Ηλία

Σχεδόν 6,5 χρόνια μετά ο 57χρονος είναι και πάλι ελεύθερος

Με το χαρτί της αποφυλάκισης στα χέρια, πέρασε πριν από λίγες ώρες την πύλη της εξόδου από τις φυλακές της Αγυιάς ο 57χρονος κρεοπώλης Γιώργος Κοκολογιάννης από τον Προφήτη Ηλία, καταδικασθείς για το αιματηρό επεισόδιο που είχε σημειωθεί στο χωριό με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.
 
Σχεδόν 6,5 χρόνια μετά ο 57χρονος είναι και πάλι ελεύθερος. 
 
Ήταν κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί, ίσως συντομότερα από όσο είχε υπολογιστεί, μετά και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου όπου ως γνωστόν «έσπασαν» τα ισόβια σε βάρος του. 
 
Με ομόφωνη απόφαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε τον Γιώργο Κοκολογιάννη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον Πρίαμο Ξυδάκη και ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Μανόλη Σταυρουλάκη.
 
Το δικαστήριο επιβάλλει ποινή κάθειρξης 20 ετών στον κρεοπώλη για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη υπό τον βρασμό ψυχικής ορμής. 
 
Για την ανθρωποκτονία από αμέλεια έχουν προταθεί 5 έτη, όμως επειδή το δικαστήριο δέχτηκε ότι και οι δύο θάνατοι επήλθαν από ένα και μοναδικό πυροβολισμό, το πλημμέλημα απορροφήθηκε από το κακούργημα.
 
 Επιπλέον επιβάλλεται συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας-οπλοκατοχής.
 
Η απόφαση προκαλεί πανδαιμόνιο στην πλευρά της πολιτικής αγωγής ενώ ο βασικός κατηγορούμενος ξεσπά σε λυγμούς.
 
 
cretalive.gr