Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης

11:19 π.μ. - Τρίτη, 5 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Τρί, 05/19/2020
Image: Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης

Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών όπου εξέτιε την ποινή του ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια συνολικής φυλάκισης κατηγορούμενος για παιδεραστία

Ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο τον Δεκεμβρίου του 2011 επ΄ αυτοφώρω, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Τον Μάιο του 2013 είχε καταδικαστεί για τις πράξεις του, κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ακριβώς ίδια ποινή καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με την «Κρητική Επιθεώρηση», ο Σειραγάκης πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής.

Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης και τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με την «Κρητική Επιθεώρηση», ο Σειραγάκης δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, από όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνιση του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ενώ με βάση την απόφαση δεν μπορεί να εμφανιστεί στο Ρέθυμνο.

efsyn.gr / Με πληροφορίες από την «Κρητική Επιθεώρηση»