Απογοητευμένοι έμποροι και παραγωγοί για τις τιμές των κηπευτικών της Ιεράπετρας

11:24 π.μ. - Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020
11:12 π.μ. - Τρί, 29/24/2020
Image: Απογοητευμένοι έμποροι και παραγωγοί για τις τιμές των κηπευτικών της Ιεράπετρας

Ο Παναγιώτης Κεφάλας έμπορος κηπευτικών μιλά στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση στην αγορά των κηπευτικών

Την εικόνα για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά των κηπευτικών λίγο πριν τη λήξη του έτους δίνει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Κεφάλας έμπορος κηπευτικών.

Δυστυχώς όπως ανέφερε, τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Από τη μια παρατηρούνται μεγάλες αυξομειώσεις τιμών στις αγορές του εξωτερικού από την άλλη η κατάσταση στην εγχώρια αγορά λόγω της πανδημίας είναι δύσκολη , η εστίαση κλειστή και η αγοραστική δύναμη περιορισμένη. Πριν τα Χριστούγεννα η εικόνα ήταν σχετικά καλή με εξαίρεση τα αγγούρια που η χρονιά δεν εξελίσσεται καλά για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες οι αγορές έκλεισαν λόγω των γιορτών. Σε συνδυασμό με το ότι η εστίαση είναι , γενικά, κλειστή και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν με τους νοτιάδες , όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να συγκεντρωθούν αρκετές ποσότητες προϊόντων που όμως δεν μπορούν να διατεθούν. Και όσα διατέθηκαν ήταν σε χαμηλές για την εποχή, επίπεδα. Η κατάσταση στην αγορά αναμένεται να ομαλοποιηθεί μετά τα Φώτα αφού και την Πρωτοχρονιά οι αγορές κλείνουν επίσης λόγω εορτών. Σε ότι αφορά τα εξαγώγιμα προϊόντα οι πιπεριές φλωρίνης και οι πιπεριές κέρατο , κινήθηκαν σε ένα καλό επίπεδο. Το αγγούρι κινήθηκε πτωτικά, ανέφερε.

Ο κ. Κεφάλας σημείωσε οτι το κράτος δεν είναι συμπαραστάτης του παραγωγού. Κορωνοενισχύσεις δόθηκαν όμως αφενός τα χρήματα που δόθηκαν ήταν περιορισμένα αφετέρου πολλοί έμειναν εκτός των ενισχύσεων.

Ακούστε εδώ τον κ. Κεφάλα: