Aποκαλύψεις για καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών: Ζητούσε σεξ και χρήματα

11:40 π.μ. - Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
11:03 π.μ. - Σάβ, 10/40/2018
Image: Aποκαλύψεις για καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών: Ζητούσε σεξ και χρήματα

Είχε στήσει «φάμπρικα» και έστελνε φοιτητές σε φροντιστήριο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών ο οποίος φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα για να περνά φοιτητές στο μάθημά του. Ζητούσε είτε οικονομικό αντάλλαγμα, είτε σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες.
 
Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες ο καθηγητής έστελνε παράλληλα φοιτητές στο φροντιστήριο των συνεργών του για ιδιαίτερα.
 
Στον καθηγητή που συνελήφθη αλλά και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά στις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.
 
«Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ποτό…»
 
«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1.
 
«Είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένας φοιτητής στο ΤΕΙ το γνωρίζει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ, Νίκος Τζιούτζιος. Άλλος φοιτητής κατήγγειλε: «Έχουμε κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά όποτε καλούνταν ο μάρτυρας, εξαφανιζόταν. Σε αυτό το τμήμα όταν μπαίνεις έχεις 7 μαθήματα των 250 ευρώ, που αν δεν τα δώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πτυχίο».
 
Δύο φοιτητές ήταν εκείνοι που απευθύνθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το iefimerida.gr προσημειώθηκαν χρήματα, παραδόθηκαν στους φοιτητές, εκείνοι τα έδωσαν στους φροντιστηριάρχες και τη στιγμή της δοσοληψίας επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Χειροπέδες την ίδια ώρα πέρασαν και στον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών. Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ.