Αποκαταστάθηκε η ζημιά σε αγωγό ύδρευσης στην Ιεράπετρα - Προβληματισμός για τη δυσοσμία

12:05 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Δευ, 22/05/2022
Image: Αποκαταστάθηκε η ζημιά σε αγωγό ύδρευσης στην Ιεράπετρα - Προβληματισμός για τη δυσοσμία

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παράνομης ρίψης λυμάτων στον αγωγό ομβρίων δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος Κ. Αστροπεκάκης

To σπάσιμο σε αγωγό ύδρευσης στην παλιά πόλη στην Κάτω Μερά Ιεράπετρας είχε ως συνέπεια το νερό να εισχωρήσει στους αγωγούς όμβριων, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκροή υδάτων στην παραλία κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας.

Αναφορικά με το περιστατικό μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αστροπεκάκης λέγοντας ότι η υπηρεσία ενήργησε ώστε αρχικά να εντοπιστεί το σπάσιμο και στη συνέχεια να αποκατασταθεί η ζημιά. Ωστόσο ποσότητες νερού που συγκεντρώθηκαν στον αγωγό όμβριων κατέληξαν στην παραλία κάτω από την Αστυνομία. Εκεί όπου γίνονται τα έργα για τον ύφαλο κυματοθραύστη. Επειδή όμως ένα μεγάλο μέρος του στόμιου του αγωγού είχε καλυφθεί από άμμο χρειάστηκε να γίνουν εργασίες απομάκρυνσής της. Μέχρι να γίνει αυτό, έγινε απάντληση του νερού από τα φρεάτια του αγωγού. Επιπλέον καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν οι αγωγοί και τα φρεάτια όμβριων υδάτων, εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε ότι, λόγω του περιστατικού παρατηρήθηκε δυσοσμία στην παραλία που κατέληγε ο αγωγός των ομβρίων. Από την υπηρεσία εκτιμάται ότι η δυσοσμία οφείλεται στα στάσιμα, από την περίοδο του χειμώνα, νερά, που υπήρχαν εντός του αγωγού. Ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο για τυχόν λύματα που καταλήγουν στον αγωγό από παράνομη ή παράνομες αποχετεύσεις. Θα γίνουν μάλιστα αναλύσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λύματα ή όχι. Επ΄ ευκαιρίας κάλεσε τους δημότες να συνδεθούν κανονικά στον βιολογικό διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ακούστε τι δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος