Απολογείται στον ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

11:07 π.μ. - Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Παρ, 30/07/2023
Image: Απολογείται στον ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί εντός της ημέρας ο πατέρας Αντώνιος, πρώην επικεφαλής της οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου

Ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τρόφιμου της Κιβωτού και ενός 15χρονου που φιλοξενείται ακόμη σε δομή της οργάνωσης. Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Εις βάρος του πατέρα Αντώνιου ασκήθηκε ποινική δίωξη και για σειρά πλημμελημάτων.

Τα πλημμελήματα αφορούν:

  • Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • Απλή σωματική βλάβη κατά συρροή
  • Απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή
  • Έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.

Τα οικονομικά εγκλήματα

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα τρέχει και άλλη δικαστική έρευνα, καθώς ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της απιστίας, που αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης. Το ακίνητο φαίνεται να είχε αγοραστεί με μετρητά στην αντικειμενική του αξία.

Επίσης κατηγορούνται για υπεξαίρεση, που αφορά ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι που κατοικούσαν το ζευγάρι. Στο εν λόγω διαμέρισμα, που ανήκε στην Κιβωτό, αλλά και σε θυρίδες των δύο ελεγχόμενων, εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 467 χιλιάδων ευρώ. Ο εισαγγελέας ελέγχει αν τα υπό έρευνα ποσά και ο τρόπος διάθεσής τους, οδηγούν και στη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Μετά τη λήψη των εξηγήσεων του ιδρυτή και της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν πρόεδρος της ΜΚΟ, οι καταθέσεις τους θα επιστρέψουν στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασίσει αν για την υπόθεση προκύπτουν στοιχεία, ώστε να οδηγηθεί σε κύρια ποινική διερεύνηση ή αν θα πρέπει να κλείσει με αρχειοθέτηση.

efsyn.gr