Απολογισμός για τα έργα σε ύδρευση και τα προβλήματα καθημερινότητας από τον αντιδήμαρχο κ. Αστροπεκάκη

6:03 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023
06:09 μ.μ. - Πέμ, 07/03/2023
Image: Απολογισμός για τα έργα σε ύδρευση και τα προβλήματα καθημερινότητας από τον αντιδήμαρχο κ. Αστροπεκάκη

Τι απαντά για ποιότητα νερού, αμιαντοσωλήνες, βιολογικό

Ο κ. Κ. Αστροπεκάκης αντιδήμαρχος ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης και υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 κάνοντας έναν απολογισμό έργου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως είπε, όταν ανέλαβαν μεγάλη αγωνία υπήρχε για το εάν θα καλυφθούν οι ανάγκες σε νερό. Ξεκίνησε λοιπόν η προσπάθεια για να γίνει το έργο ύδρευσης μεταφοράς νερού από τις πηγές της Σαρακίνας Μύθων προς τις δεξαμενές του Περιστερά. Η πρώτη φάση του έργου έχει ολοκληρωθεί με πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την τρίτη φάση για την οποία έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είναι σε φάση χρηματοδότησης. Η φάση αυτή περιλαμβάνει και την αλλαγή δικτύων από τον Περιστερά προς την πόλη και γύρω περιοχές. Πρόκειται από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα στην Ιεράπετρα, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι αμιαντοσωλήνες υπάρχουν σε κάποια σημεία, σε κάποια άλλα έχουν αλλαχθεί και η προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζεται. Θα αλλαχθούν σε μεγάλο βαθμό στην πόλη με την τρίτη φάση του παραπάνω έργου ύδρευσης.

Για την ποιότητα νερού επεσήμανε ότι το νερό είναι ασφαλές και αυτό αποδεικνύεται και από τις αναλύσεις και κάλεσε τους πολίτες να το εμπιστευτούν. Οι δεξαμενές νερού ύδρευσης είναι κλειστού τύπου και ως υπηρεσία δίνουν έμφαση στην ασφάλεια του νερού και στην πόλη και τα χωριά.

Μίλησε ακόμη για τους αγωγούς όμβριων που καταλήγουν στη θάλασσα, και πρόσθεσε ότι παλαιότερα υπήρχαν πολίτες που έριχναν τα λύματα τους στο αγωγό όμβριων εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση εάν αντιληφθούν οτιδήποτε θα παρέμβουν ως υπηρεσία.

Για τον βιολογικό καθαρισμό είπε ότι λειτουργεί κανονικά και στους στόχους είναι να πάνε σε τριτοβάθμια επεξεργασία νερού για χρήση του στην άρδευση. Ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι μεν πεπαλαιωμένος είναι ωστόσο σε καλή κατάσταση και προ καιρού έγινε συντήρηση.

Σε ότι αφορά σε θέματα καθημερινότητα όπως είπε αντιμετωπίζονται ζητήματα πχ αντικατάσταση λαμπτήρων, φωτιστικών σωμάτων , πράσινο, παιδικές χαρές κ.α,

Αναφορά έκανε στη συνέχεια και στην προσπάθεια συντήρησης των σχολικών κτιρίων ως πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κλείνοντας ευχαρίστησε το προσωπικό της υπηρεσίας για τη συνεργασία ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα προκύπτουν στον τομέα ευθύνης τους.