Απολογισμός Πλακιωτάκη για τα έργα στην Ιεράπετρα (φωτό - βίντεο)

10:34 π.μ. - Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023
10:02 π.μ. - Δευ, 20/34/2023
Image: Απολογισμός Πλακιωτάκη για τα έργα στην Ιεράπετρα (φωτό - βίντεο)

Τι είπε για Υγεία, νήσο Χρυσή, ΑΓΡΕΞ

-

Παρουσία αρκετών φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας έγινε η εκδήλωση για την κοπή πίτας της Τ.Ο. Ιεράπετρας με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκη, Βουλευτή Λασιθίου. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της τοπικής κ. Κων/νος Κατσιδονιωτάκης.

hxonews

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Υπουργός ανέφερε: Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγες εβδομάδες, το δίλημμα και το διακύβευμα είναι συγκεκριμένο. Ή θα προχωρήσουμε μπροστά με σταθερότητα, ανάπτυξη, με στήριξη της κοινωνίας ή θα γυρίσουμε πίσω στο αποτυχημένο και επικίνδυνο κυβερνητικό παρελθόν που μας έφερε ένα βήμα πριν την έξοδό μας από την Ε.Ε.

Τα τελευταία οχτώ χρόνια, έχουμε βιώσει στη χώρα μας δυο κυβερνήσεις. Της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος τα κατάφερε καλύτερα; Τι έκανε η μια και τι έκανε η άλλη; Καλώ τους πολίτες να συγκρίνουν. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε, υψηλή φορολογία, ισοπέδωση της μεσαίας τάξης, μνημόνιο παρά τις υποσχέσεις Τσίπρα ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αφύλακτα σύνορα, εχθρική στάση στις επενδύσεις, κατάργηση της αριστείας στα σχολεία. Επιπλέον ήμασταν ένα βήμα πριν την έξοδό μας από την ευρωπαϊκή οικογένεια και βέβαια θυμόμαστε ότι ήμασταν στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ. Τι έγινε επί Ν.Δ.; Ρυθμοί ανάπτυξης διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Με στήριξη της οικονομίας, της κοινωνίας με 54 δις ευρώ. Σε μια περίοδο μάλιστα παγκόσμιας κρίσης, υγειονομικής λόγω της πανδημίας, και ενεργειακής.

Η Ν.Δ. κατάφερε ρεκόρ επενδύσεων, μείωση της ανεργίας, αποτελεσματική φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Ευχαριστώντας στο σημείο ο κ. Υπουργός τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος, που με αυταπάρνηση, αυτοπεποίθηση, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής , προστατεύουν όχι μόνο τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα.

hxonews

Έργα στην Ιεράπετρα

Σε άλλο σημείο ο κ. Πλακιωτάκης στάθηκε στο έργο της Ν.Δ. σε επίπεδο νομού Λασιθίου λέγοντας ότι το έργο που έχει δρομολογηθεί στον νομό, προσεγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Στην Ιεράπετρα έχουμε, παρέμβαση ανάπλασης της χερσαίας ζώνης, λιμενικά έργα σε Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό, έργα ενταγμένα στο Ταμείο Ανάπτυξης.

Επίσης, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, και το στελεχιακό δυναμικό του δήμου, χρηματοδοτήθηκαν μια σειρά μελετών, αντικαταστάσεις αγωγών, νέες γεωτρήσεις κ.α. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη για το νέο εκθεσιακό, συνεδριακό κέντρο στην Ιεράπετρα. Ενώ θα χρηματοδοτηθεί και ο φάρος της Ιεράπετρας. Ακόμη, δρομολογούνται ή υλοποιούνται έργα στην ύδρευση και την άρδευση αλλά και την αγροτική οδοποιία, έργα περιβάλλοντος κλπ.

hxonews

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Κατά την ομιλία του ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στο μεταφορικό ισοδύναμο στο οποίο επί Ν.Δ. εντάχθηκε και η Κρήτη, μέσω του οποίου 467 επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί θα ενισχυθούν από το μέτρο.

hxonews

Λιμεναρχείο – Νήσος Χρυσή

Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας λέγοντας ότι είναι πλήρες στελεχωμένο σε προσωπικό και μέσα, ενώ δρομολογούνται έργα για την αναβάθμιση του κτιρίου και εξοπλισμό με μέσα όπως το πλωτό ασθενοφόρο που θα έχει έδρα το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και θα εξυπηρετεί βέβαια και τη νήσο Χρυσή. Στο σημείο ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η Χρυσή θα πρέπει να λειτουργήσει με όρους και κανόνες που αφενός μεν να διασφαλίζουν την προσβασιμότητά της και παράλληλα να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος. Από την πλευρά του ως Υπουργός, αναφορικά με το θέμα της φύλαξης, προτίθεται ώστε το Λιμεναρχείο να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Το δε αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη φυλάκων. «Το κλείσιμο της Χρυσής δεν αποτελεί λύση», τόνισε.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της υγείας λέγοντας ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η αναβάθμιση των νοσοκομείων του Λασιθίου με μέσα και προσωπικό. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με 58 άτομα προσωπικό. Όμως η προσπάθεια δεν σταματά. Αν κάποιοι προσπαθούν να μας πουν ότι το νοσοκομείο έχει εγκαταλειφθεί ή θα εγκαταλειφθεί, ή ότι θα κλείσει, να ξέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα πάρουν μια ακόμη απάντηση με την προκήρυξη , τις επόμενες ημέρες, μονίμων νέων θέσεων στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και στον νομό Λασιθίου ευρύτερα. Προχωρά και η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων του νομού. Θα έχουμε και νέο μισθολόγιο αλλά και συνολική αναβάθμιση της υγείας σε επίπεδο χώρας.

Στην παιδεία είχαμε μόνιμους διορισμούς, νέες εκπαιδευτικές δομές όπως η ίδρυση πειραματικού σχολείου στην Ιεράπετρα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Κλείνοντας ο κ. Πλακιωτάκης απεύθυνε κάλεσμα για αγώνα ώστε να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της Ν.Δ. που θα διασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης, της εθνικής ασφάλειας και της εθνικής υπερηφάνειας. Αντίπαλός μας στις επόμενες εκλογές είναι το σύστημα της απλής αναλογικής. Θα πρέπει στις κάλπες, να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αυτοδυναμίας της Ν.Δ. γιατί «Αυτοδύναμη Ν.Δ. σημαίνει Αυτοδύναμη Ελλάδα» κατέληξε.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews