Αρκαλοχώρι: Μετά τα σπίτια... παίρνουν και τα λεφτά των σεισμόπληκτων από την "Αρωγή" αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς

9:48 π.μ. - Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023
09:10 π.μ. - Δευ, 30/48/2023
Image: Αρκαλοχώρι: Μετά τα σπίτια... παίρνουν και τα λεφτά των σεισμόπληκτων από την "Αρωγή" αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς

Τα χρήματα αυτά είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των σεισμόπληκτων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

Μια απίστευτη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το Σύλλογο Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», τα μέλη του οποίου με ανάρτησή τους στα Social Media γνωστοποιούν απροειδοποίητη είσπραξη χρημάτων από ακατάσχετο λογαριασμό πολύτεκνης οικογένειας σεισμόπληκτων τονίζοντας ότι το δημόσιο έρχεται για ακόμη μία φορά σε πλήρη αναντιστοιχία μ' αυτά που δια νόμου και εγκυκλίων έχει θεσμοθετήσει.

Μετά το περιστατικό αυτό τα μέλη του συλλόγου «Η Ελπίδα» καλούν τους πολίτες να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους και σε περίπτωση που υπάρχουν ανάλογα περιστατικά να επικοινωνήσουν μαζί τους. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανάρτησης αναφέρει τα εξής: «Την Τετάρτη 25 Οκτωβριου 2023 ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα" δέχτηκε ακόμη μία επώνυμη καταγγελία για βίαιη και απροειδοποίητη είσπραξη χρημάτων απο την ΑΑΔΕ απο χρήματα της κρατικής αρωγής που είχαν κατατεθεί από το ίδιο το ελληνικό δημόσιο με σκοπό την αποπεράτωση και αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Το ίδιο το δημόσιο έρχεται για ακόμη μία φορά σε πλήρη αναντιστοιχία μ' αυτά που δια νόμου και εγκυκλίων έχει θεσμοθετήσει με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 24Α και 24Β του 4797/2021 (Α66) τα χρήματα δεν δεσμεύονται, δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στο παρελθόν ο σύλλογός μας είχε πετύχει μετά απο 45 ημέρες αγώνα και πιέσεων προς τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς την αποδέσμευση των λογαριασμών πολλών συμπολιτών μας.

Συστήνουμε στους πολίτες να πραγματοποιήσουν συνεχείς ελέγχους στους λογαριασμούς τους και στα ποσά της κρατικής αρωγής που κατατέθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών απο το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανάλογα περιστατικά βίαιης παρακράτησης χρημάτων της αδέσμευτης κρατικής αρωγής από οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα, ΝΠΔΔ, Εφορία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο emai του συλλόγου seismopliktoi.minoa@gmail.com για να υπάρξει ενημέρωση και να κινηθεί η ανάλογη διαδικασία.

Τον τελευταίο καιρό ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα" δέχεται σημαντικό αριθμό καταγγελιών για το ίδιο θέμα, απο πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο) καθώς και απο το Ν. Έβρου».

neakriti.gr