Αρναούτογλου: Ούτε ψύχος, ούτε χιονιάς - Ο καιρός στην Κρήτη

8:40 π.μ. - Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017
08:05 π.μ. - Παρ, 12/40/2017
Image: Αρναούτογλου: Ούτε ψύχος, ούτε χιονιάς - Ο καιρός στην Κρήτη

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε στο facebook πριν από λίγες ώρες ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ

"Φίλες και φίλοι!
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
 
- ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ ΟΥΤΕ ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 48ωρο!
 
Η προβλεπόμενη απο την προηγούμενη εβδομάδα πτώση της θερμοκρασίας για Τρίτη και Τετάρτη θα είναι αισθητή λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που επικρατούσαν μέχρι χθες εξαιτίας των νοτιάδων! Απλά ο υδράργυρος θα εναρμονιστεί με την περίοδο που διανύουμε!
 
- Οι όποιες αραιές χιονοπτώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο θα είναι τόσο τοπικές και σύντομες που ουτε καν θα προλάβουν να γίνουν αντιληπτές και δεν είναι δεν είναι άξιες λόγου!!
 
- Ξανά σε άνοδο η θερμοκρασία από την Πέμπτη
 
 
- Νέες βροχοπτώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κυριώς στα δυτικά
 
Με εκτίμηση
 
Σάκης Αρναούτογλου
 
 
Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις αλλάζει το σκηνικό του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τη στροφή των ανέμων από νοτιάδες σε ισχυρούς κατά περιόδους βοριάδες, τις βροχές κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και τα πρώτα χιόνια που θα πέσουν σε πολύ ορεινές περιοχές του νησιού.
 
Ωστόσο ο χειμώνας, θα είναι μικρής διάρκειας, αφού από την Πέμπτη και έπειτα ο υδράργυρος θα αρχίζει ξανά να έχει ανοδική πορεία, αφού οι ψυχρές αέριες μάζες θα «αποχωρήσουν» από τη χώρα, ενώ τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στο σύνολο της χώρας.
 
Αναλυτικά η πρόγνωση ανά νομό της Κρήτης από το meteo.gr, όπου και θα έχουμε  χιόνια σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.
 
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 
Τρίτη
 
Έντονη συννεφιά το πρωί,. Συννεφιασμένος ουρανός με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Τετάρτη
 
Με καταιγίδες θα ξεκινήσει η ημέρα, ενώ κατά τη διάρκειά της ο καιρός θα είναι πιο ήπιος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 
 
ΡΕΘΥΜΝΟ
 
Τρίτη
 
Βροχερός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Τετάρτη
 
Βροχερός καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το πρωί θα σημειωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 
 
ΧΑΝΙΑ
 
Τρίτη
 
Ασθενής βροχή το πρωί, έντονη συννεφιά το απόγευμα, με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Τετάρτη
 
Βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, ενώ καταιγίδα αναμένεται να σημειωθεί τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 
 
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
Τρίτη
 
Βροχερός καιρός κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Τετάρτη
 
Βροχερός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένονται και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.