Αρχαϊκό νεκροταφείο ήρθε στο «φως» στην Αγία Πελαγία

7:25 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
07:05 μ.μ. - Τετ, 30/25/2018
Image: Αρχαϊκό νεκροταφείο ήρθε στο «φως» στην Αγία Πελαγία

Νέο αρχαιολογικό εύρημα στην Κρήτη μελετά η Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ένα σημείο με… αρχαιολογικούς θησαυρούς βρίσκεται στην Αγία Πελαγία, αφού λίγα χρόνια μετά το αρχαίο νεκροταφείο που είχε βρεθεί στο κεντρικό πάρκινγκ της περιοχής, άλλο ένα νεκροταφείο «ξεπρόβαλε».
 
Στο έργο κατασκευής της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού φαίνεται πως εμπόδιο στέκεται ένα νεκροταφείο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πριν από ενάμιση μήνα σε μεγαλύτερο βάθος από το προηγούμενο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι πρόκειται για νεκροταφείο Αρχαϊκής Εποχής.
 
Πρόκειται για μία εξέλιξη αναπάντεχη για τη Δημοτική Αρχή η οποία προς στιγμήν σταμάτησε τις εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο.
 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ κ. Σαββάκη, οι εργασίες δεν έχουν σταματήσει παρά μόνο στο σημείο όπου βρέθηκε το νεκροταφείο και κάνει τις ανασκαφές της η Αρχαιολογική Υπηρεσία: «Μόλις τελειώσει η Αρχαιολογία τη δουλειά της, ξεκινάμε κι εμείς τη δική μας».
 
Το έργο της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού
 
Η Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού που θα καλύψει τις περιοχές ενός σημαντικού τουριστικού πόλου, της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας, ξεκίνησε να υλοποιείται με την σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου και του αναδόχου του έργου.
 
Το έργο, προϋπολογισμού 5.313.600 ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.
 
Περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας, σχεδιασμένης να καλύψει όλες τις ανάγκες των σημαντικά ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών, για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ έχει προβλεφθεί και η μελλοντική επέκτασή του για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.
 
(φωτογραφία αρχείου)
neakriti.gr