Άσκοπο και αναποτελεσματικό το παραλήρημα ορισμένων δημοτικών παρατάξεων

4:08 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020
04:08 μ.μ. - Δευ, 24/08/2020
Image: Άσκοπο και αναποτελεσματικό το παραλήρημα ορισμένων δημοτικών παρατάξεων

Από το Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «Ιεράπετρα Νέα Πορεία»

Αναφερόμενοι σε κάθε δημόσια κατηγορία που εξαπολύεται αυτές τις ημέρες για τη Δημοτική Αρχή, επισημαίνουμε ότι ακόμα και υπό αυτές τις ιδιάζουσες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε δεν έχoυμε σταματήσει ούτε μία μέρα να παράγουμε έργο και να λύνουμε προβλήματα.

Το παραλήρημα ορισμένων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές αποφάσισαν πρόσκαιρα να ασχοληθούν με θέματα που απασχολούν τον Δήμο είναι αναποτελεσματικό και άσκοπο.

Την παρούσα χρονική στιγμή υλοποιούνται και σχεδιάζονται πάρα πολλά έργα και μελέτες με τη σφραγίδα της παρούσας δημοτικής αρχής – Ιεράπετρα Νέα Πορεία -, τα οποία οι δημόσιοι κατακριτές είτε δεν μπορούν να κατανοήσουν λόγω έλλειψης εμπειρίας είτε εντέχνως αρνούνται να τα αποδεχτούν και εθελοτυφλούν.

Επιπλέον, σύντομα θα κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο νέες μελέτες για έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος και στόχος μας είναι να μη χαθεί καμία πρόσκληση για τον Δήμο Ιεράπετρας και να είμαστε από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που μέχρι το τέλος του χρόνου θα εντάξουμε νέα έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κάθε έργο απαιτεί ξεκάθαρο όραμα και πολυδιάστατο, επίμονο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Όσοι θεωρούν ότι τα έργα γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη έχουν πραγματικά άγνοια επί της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς, ως δημοτική αρχή έχουμε μεταφράσει το όραμά μας σε σαφή προγραμματισμό τον οποίο καταφέρνουμε και κάνουμε πράξη.

Ως εκ τούτου ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και πάντα, βλέποντας την ουσία των πραγμάτων και των ενεργειών, επιλέγουμε να μην αναλωνόμαστε σε διαπληκτισμούς παρά μόνο να παρεμβαίνουμε ενημερωτικά προς τους δημότες.

Μόνο αλαζονικές και αχάριστες μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις συμπεριφορές ανθρώπων που οι ίδιοι προσωπικά αλλά και η δουλειά τους στηρίχθηκε, προωθήθηκε και ενισχύθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή και εκείνοι καταλήγουν να οικειοποιούνται έργα και συλλογική δουλειά μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων.

Εμείς ωστόσο συνεχίζουμε πάντα να ενθαρρύνουμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να επιλέγουν την σωστή ενημέρωσή τους από τον Δήμο πριν προβούν σε δηλώσεις που υπάρχει κίνδυνος να μην ισχύουν, να διαψευσθούν τα λεγόμενά τους και οι ίδιοι να φανούν ανακόλουθοι και αναξιόπιστοι.

Κλείνοντας, να τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι επιθυμούμε και επιδιώκουμε την παραγωγική συνεργασία και συνεννόηση που στηρίζει και προωθεί την πρόοδο του Δήμου και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε την επικοινωνιακή συνεργασία που «χαϊδεύει συμπεριφορές» και ικανοποιεί αντιπολιτευτικές στάσεις και πολιτικές.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«Ιεράπετρα Νέα Πορεία»