Αστροπεκάκης: Μέσα στο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης σε 3ο Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ και Εσπερινό ΕΠΑΛ

11:52 π.μ. - Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Δευ, 29/52/2020
Image: Αστροπεκάκης: Μέσα στο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης σε 3ο Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ και Εσπερινό ΕΠΑΛ

Δρομολογούνται παρεμβάσεις σε 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και σχολικό κτίριο Κουτσουρά

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση της παλιάς μόνωσης του 3ου

Γυμνασίου Ιεράπετρας τμήμα της οποίας είχε αποκολληθεί το προηγούμενο διάστημα χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο ατύχημα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας κος Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, αρχικά θα γίνει

αφαίρεση της καταστραμμένης μεμβράνης και του υποστρώματος της καθώς και των υλικών στήριξης τους. Θα ακολουθήσει σχολαστικός καθαρισμός της οροφής ώστε στη συνέχεια να γίνει η νέα μόνωση. θα αξιοποιήσουν τον χρόνο που είναι κλειστά τα σχολεία λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και εκτίμησε ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη.

Παράλληλα ο κ. Αστροπεκάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μόνωσης στο κτίριο που στεγάζονται το ΕΠΑΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ όπου και εκεί το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό και απαιτείται ειδική αντιμετώπιση. Πιο συγκεκριμένα όπως εξήγησε το εγχείρημα εκεί είναι πιο δύσκολο λόγω των υλικών που έχουν τοποθετηθεί στην ταράτσα αλλά και εξαιτίας των εγκατεστημένων φωτοβολταικών. Που σημαίνει ότι οι όποιες εργασίες απαιτούν και ιδιαίτερη προσοχή. Στόχος και στο κτιριακό αυτό συγκρότημα οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Επιπλέον έμφαση θα δοθεί για την επιδιόρθωση του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου σε συνεργασία με τον Δήμο καθώς θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη παρέμβαση κυρίως ως προς τους σοβάδες. Εργασίες συντήρησης θα γίνουν και σε άλλα σχολεία όπως του Κουτσουρά αλλά και στο Μουσικό Γυμνάσιο όπου κάποιες εργασίες ολοκληρώθηκαν και άλλες έχουν δρομολογηθεί.