Αστροπεκάκης: Μετά από αίτημα των Διευθύνσεων η τοποθέτηση καμερών στα σχολεία

11:47 π.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Δευ, 03/47/2022
Image: Αστροπεκάκης: Μετά από αίτημα των Διευθύνσεων η τοποθέτηση καμερών στα σχολεία

Έχουν γίνει επιδιορθώσεις στα σχολικά κτίρια και όποιο έκτακτο πρόβλημα παρουσιάζεται αντιμετωπίζεται, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η σχολή επιτροπή του Δήμου είναι κοντά στα σχολεία και τις ανάγκες και όποια προβλήματα παρουσιάζονται, αντιμετωπίζονται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κώστας Αστροπεκάκης , αντιδήμαρχος με αφορμή την κατάληψη σε σχολεία της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

Ο κ. Αστροπεκάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των καμερών που θέτουν οι μαθητές και των δυο παραπάνω σχολείων λέγοντας ότι στο ΕΠΑΛ υπάρχουν κάμερες ήδη από πέρυσι μετά από αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου το οποίο εγκρίθηκε από τη σχολική επιτροπή. Οι κάμερες έχουν εγκατασταθεί νόμιμα και λειτουργούν σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου, όπως προβλέπεται και αυτό το γνωρίζουν και οι καθηγητές και η διεύθυνση και οι μαθητές. Η τοποθέτησή τους είχε κριθεί αναγκαία για την αποφυγή δολιοφθορών.

Ως προς το 3ο Γυμνάσιο ο κ. Αστροπεκάκης σημείωσε οτι δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες και δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από τη Διεύθυνση του Σχολείου για κάτι τέτοιο. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν τοποθετηθεί κάμερες εντός των τουαλετών. Πάντως υπάρχουν δυο ακόμα σχολεία που έχουν αιτηθεί να τοποθετηθούν κάμερες, σημείωσε. Τώρα για τα υπόλοιπα αιτήματα των παιδιών, όπως καλοριφέρ που δεν λειτουργούν , σοβάδες που πέφτουν κ.α., σημείωσε ότι τα καλοριφέρ έχουν επισκευαστεί και θα γίνει συντήρηση στον λέβητα όπως και στα κλιματιστικά. Τα όποια προβλήματα με σοβάδες έχουν αποκατασταθεί, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ τον κ. Αστροπεκάκη.