Αστροπεκάκης: Πρόβλημα με τη σίτιση των μαθητών στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου - Αναζητείται άμεσα λύση

11:38 π.μ. - Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021
11:11 π.μ. - Δευ, 15/38/2021
Image: Αστροπεκάκης: Πρόβλημα με τη σίτιση των μαθητών στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου - Αναζητείται άμεσα λύση

Ο αντιδήμαρχος στον Ηχώ 99,8 για παρεμβάσεις σε σχολεία και έργα σε ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση

Τρεις νέες λυόμενες αίθουσες παραδόθηκαν στον Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων και την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών. Πρόσφατα το σχολείο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη παρουσία του Αντιδημάρχου, Νεκτάριου Παπαδάκη, της Προέδρου της Κοινότητας Καβουσίου, κας Μαρίας Χαλκιαδάκη και του μέλους του Συμβουλίου της Κοινότητας, κ. Ιωάννη Χαλκιαδάκη, Παρούσα η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Μαριάννα Χαΐτα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αστροπεκάκης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή είναι κοντά στο σχολείο και τις ανάγκες και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια όχι μόνο να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο αλλά να δημιουργηθεί και το Μουσικό Λύκειο. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και περιλαμβάνει την μελέτη και την κατασκευή Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Σε ότι αφορά σε άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Μουσικό Γυμνάσιο ο κ. Αστροπεκάκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τη σίτιση των παιδιών. Και αυτό γιατί η εταιρεία που έχει αναλάβει το catering φαίνεται ότι στην πορεία διαπίστωσε πως οικονομικά δεν την συμφέρει με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεδομένου εξάλλου ότι στο σχολείο δεν λειτουργεί ούτε κυλικείο. Έτσι μέσω και της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου αναζητείται άμεση λύση έτσι ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, τόνισε ο κ. αντιδήμαρχος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε σε εργασίες σε σχολεία στο πλαίσιο συνεχών συντηρήσεων αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων με ρωγμές που προέκυψαν μετά τον πρόσφατο σεισμό. Εν συνεχεία έκανε αναφορά και σε παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματά αρμοδιότητάς του ως αντιδήμαρχος ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, όπως είναι η επισκευή και επαναλειτουργία μετά από 15 και πλέον χρόνια της εφεδρικής γεώτρησης ύδρευσης στην Τ.Κ Κάτω Χωριού, οι εργασίες και αποκαταστάσεις βλαβών στα δίκτυα άρδευσης επίσης στην Τ.Κ Κάτω Χωριού, η αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης στις οδούς Ιακώβου Μελά και Θράκης στην πόλη της Ιεράπετρας και η αποκατάσταση του οδοστρώματος, η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο Σελάκανο κ.α.