Αστροπεκάκης: Πώς και πού διατέθηκε το 1.000.000 ευρώ στα σχολεία της Ιεράπετρας

11:31 π.μ. - Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Πέμ, 10/31/2022
Image: Αστροπεκάκης: Πώς και πού διατέθηκε το 1.000.000 ευρώ στα σχολεία της Ιεράπετρας

Ανάγκες για περισσότερες αίθουσες στα σχολεία

Τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου, κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη, υποδέχτηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Κωστή Αστροπεκάκη, του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη, και της αρμόδιας Αντιδημάρχου, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Σε ότι αφορά στα θέματα για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αστροπεκάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας καταρχάς ότι το 1.000.000 ευρώ έχει διατεθεί για το 2022 για παρεμβάσεις σε σχολεία και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. στη β/βάθμια οι παρεμβάσεις είχαν να κάνουν με τις κτιριακές υποδομές, συντηρήσεις, μονώσεις, τεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό κ.α. επιπλέον για την κατασκευή αιθουσών σε σχολεία όπως στο 1ο και το 3ο Γυμνάσιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο . Μάλιστα για το Μουσικό Γυμνάσιο κατασκευάζεται μια ακόμη αίθουσα.

Εκείνο που επεσήμανε από πλευράς του στον Διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου ήταν η ανάγκη το Υπουργείο να αντιληφθεί πως υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρηματοδοτήσεων προς τον Δήμο, για δρομολογηθούν και άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις σε σχολεία. όπως για επιπλέον αίθουσες στο Μουσικό Γυμνάσιο αλλά και στο σχολείο του Μακρύ Γιαλού.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στο Μουσικό Γυμνάσιο ο κ. Αστροπεκάκης είπε ότι ο Δήμαρχος είχε πρόσφατα συνάντηση στο Υπουργείο με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα αναφορικά με τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του Μουσικού Γυμνασίου από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.