Αστυνομική «ανάκριση μαθητών» μέσα σε σχολείο χωρίς καμία ενημέρωση γονέων

2:03 μ.μ. - Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
02:04 μ.μ. - Τρί, 20/03/2021
Image: Αστυνομική «ανάκριση μαθητών» μέσα σε σχολείο χωρίς καμία ενημέρωση γονέων

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που έσπευσαν στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου αντίκρυσαν μία αίθουσα με πάνω από 35 άτομα και χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που έσπευσαν στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου αντίκρυσαν μία αίθουσα με πάνω από 35 άτομα και χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν «τρεις αστυνομικοί στέκονταν όρθιοι μπροστά σε μια ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης» και χωρίς πρότερη ενημέρωση των γονιών τους. Οι γονείς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ρώτησαν τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση των γονέων και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες.

Αστυνομική ανάκριση ανήλικων μαθητών/τριών εντός του σχολείου και χωρίς πρότερη ενημέρωση των γονιών τους καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περιστερίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ένωση κλήθηκε να παρέμβει αφού μαθητές είχαν ενημερώσει τους γονείς τους πως αστυνομικοί είχαν εισέλθει στο σχολείο τους και έχοντας κλείσει περίπου 30 μαθητές/τριες σε μία τάξη, με παρουσία της διευθύντριας προχωρούσαν σε ερωτήσεις και «φιλική συζήτηση» σχετικά με συμβάν που μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που έσπευσαν στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου αντίκρυσαν μία αίθουσα με πάνω από 35 άτομα και χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν «τρεις αστυνομικοί στέκονταν όρθιοι μπροστά σε μια ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης». Οι γονείς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ρώτησαν τους αστυνομικούς για «τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση των γονέων ώστε να ”ανακρίνουν” ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές» και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η «συζήτηση» είχε τη σύμφωνη γνώμη τους. «Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» τονίζουν.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ένωση, η ευθύνη για το συμβάν να υποβάλλονται σε ερωτήσεις με αστυνομικούς μέσα σε σχολικές αίθουσες ανήλικοι μαθητές, χωρίς καμία ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων τους, βαραίνει τόσο τις διευθύντριες των εν λόγω σχολείων, όσο και όποιους έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ή ανέχτηκαν τέτοιου είδους πρακτικές. «Να είναι σίγουροι ότι ούτε οι μαθητές, ούτε οι φοιτητές, ούτε οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς δεν θα συνηθίσουν την παρουσία της αστυνομίας εντός σχολείων και σχολών!» καταλήγουν οι γονείς στην καταγγελία τους.

thepressproject.gr