Αθανασάκης για Οροπέδιο: "Δίνουμε νερό στην μισή Κρήτη και εμείς δεν έχουμε να πιούμε"

10:10 π.μ. - Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024
10:03 π.μ. - Τρί, 05/10/2024
Image: Αθανασάκης για Οροπέδιο: "Δίνουμε νερό στην μισή Κρήτη και εμείς δεν έχουμε να πιούμε"

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ύδρευση και η άρδευση της περιοχής κατά τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργο Αθανασάκη

Με αφορμή την επίσκεψη του στον κ. Σκυλακάκη, υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Γιώργος Αθανασάκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Οροπέδιο Λασιθίου ήταν η αιτία της συνάντησης του κ. Αθανασάκη με τον υπουργό. Ο Δήμαρχος είναι αντίθετος με αυτή την ενέργεια καθώς είναι καταπάτηση του τόπου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι διότι το θεωρούμε αυθαίρετη ενέργεια. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη καταπάτηση του τόπου αυτού, ενός τόπου natura.» Δεν είναι λογικό απ’ την μια μεριά να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ζώων που μπορούν να βρίσκονται στα βουνά επειδή η περιοχή είναι natura και απ’ την άλλη να θέλουν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες, πράγμα το οποίο προμηνύει την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Ένα ακόμη χρόνιο πρόβλημα αφορά την ύδρευση και την άρδευση καθώς ο τόπος που προσφέρει νερό στην μισή Κρήτη, το καλοκαίρι είτε δεν έχει καθόλου νερό ή έχει μόνο για 2 ώρες. «Δεν έχει αποθηκευτεί η κατάλληλη ποσότητα νερού για ύδρευση και άρδευση. Θέλουμε να δρομολογηθεί η κατασκευή μιας νέας λιμνοδεξαμενής για να καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης.» Τις επόμενες μέρες πρόκειται να υπογραφεί στο Ηράκλειο η προγραμματική σύμβαση του έργου που αφορά τα τελεφερίκ με την κ. Μενδώνη, υπουργό Πολιτισμού.