Αθερινόλακκος: Ανησυχία για τη λειτουργία του εργοστασίου

6:16 μ.μ. - Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018
06:11 μ.μ. - Κυρ, 11/16/2018
Image: Αθερινόλακκος: Ανησυχία για τη λειτουργία του εργοστασίου

Στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη απευθύνονται οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου

 
Συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, θα έχουν στα τέλη του μήνα οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, οι οποίοι και ανησυχούν για το μέλλον και τη λειτουργία του σταθμού παραγωγής ρεύματος και κατ' επέκταση για το εργασιακό τους μέλλον.
 
Το ραντεβού με τον Σταθάκη κανονίστηκε επιτόπου στη διάρκεια συνάντησης που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου με τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ. Γιώργος Χατζηνικολάκης (πρόεδρος), Αντώνης Λουμπουνάκης (γραμματέας), Κωνσταντίνος Κάππας (αντιπρόεδρος), Γιώργος Καταπότης (ταμίας) και Στέφανος Βενιάμης (μέλος). Παραβρέθηκαν επίσης η Μαρία Βάρδα, γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, και ο Γιώργος Καλλιντέρης, συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ.
 
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον και τη λειτουργία του εργοστασίου του Αθερινόλακκου, στην προοπτική της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.
 
Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και μετέφερε την άποψη του υπουργείου Ενέργειας, η οποία εκφράστηκε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη, στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Κρήτης στο Ηράκλειο, και στην οποία δεν κλήθηκαν οι εργαζόμενοι του Αθερινόλακκου.
 
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι να γίνει η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης, το 2023, το εργοστάσιο θα παραμείνει σε λειτουργία και μετά θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία, ενώ οι θέσεις των εργαζομένων δεν κινδυνεύουν.
 
Σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού κ. Σταθάκη, παρουσία των εργαζομένων, κανονίστηκε συνάντηση με τον υπουργό στο τέλος του μήνα. Ο Μανόλης Θραψανιώτης ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να είναι σε επαφή για αλληλοενημέρωση.
 
 
neakriti.gr