Αθερινόλακκος: Οριστική εξαγορά από το Κατάρ

3:02 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
03:10 μ.μ. - Δευ, 14/02/2019
Image: Αθερινόλακκος: Οριστική εξαγορά από το Κατάρ

Η εταιρεία Powerglobe προχώρησε στη συμφωνία αγοράς έκτασης στον Αθερινόλακκο προκειμένου να αναπτύξει το σχέδιό της με τίτλο «Power4Crete»

 
Η εταιρεία Powerglobe προχώρησε στη συμφωνία αγοράς έκτασης στον Αθερινόλακκο προκειμένου να αναπτύξει το σχέδιό της με τίτλο «Power4Crete», το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση ενός πλωτού τερματικού LNG και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με σκοπό την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών του νησιού.
 
Το έργο
 
Το έργο αποτελείται από την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτοπροστατευτικών Powerboats, αυτοεγκατεστημένων πλατφορμών επαναεριοποίησης, πλωτών αποθηκευτικών μονάδων και αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς στον Αθερινόλακκο.
 
Το έργο «Power4Crete» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συνδυάζοντας την πλωτή γενιά και την εγκατάσταση FSRU. Είναι μια ιδανική ιδέα για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μη διασυνδεδεμένους τόπους (νησιά) με το κύριο δίκτυο ηλεκτρισμού της γης, δήλωσε ο Δρ Youssef Hegazy.
 
Σύμφωνα με το Qatar Gulf news που δημοσίευσε την είδηση, η αξία της αγοράς της σχετικής έκτασης ανήλθε σε 3,36 εκατ. ευρώ, ενώ του όλου σχεδίου εκτιμάται σε 12 εκατ. ευρώ με ολοκλήρωση το Νοέμβριο του 2020.
 
Η POWERGLOBE έχει ήδη δημιουργήσει μια ομάδα έξι εμπειρογνωμόνων της ελληνικής ενέργειας στο Ηράκλειο, υποστηριζόμενες απευθείας από το γραφείο της Ντόχα. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει γραφείο ανασκόπησης και ανάλυσης της αγοράς στον Πύργο Αθηνών.
 
 
patris.gr