Αθώος ο Κασιδιάρης για τις απειλές κατά αστυνομικών στη Χερσόνησο

4:30 μ.μ. - Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018
04:01 μ.μ. - Τρί, 02/30/2018
Image: Αθώος ο Κασιδιάρης για τις απειλές κατά αστυνομικών στη Χερσόνησο

«Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς» είχε απειλήσει τον επικεφαλή της Αστυνομίας

 
Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνταν για απειλές κατά αξιωματικών της Αστυνομίας πριν από μερικά χρόνια στη Χερσόνησο στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος. «Αν θες να έχεις νεκρούς, στον λόγο μου θα έχεις νεκρούς», απειλούσε τότε ο Κασιδιάρης.
 
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν παρέστη αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του.
 
Αν και από την έδρα του δικαστηρίου επισημάνθηκε πως έπρεπε να βρίσκεται αυτοπροσώπως για να δικαστεί, ο συνήγορός του επικαλέστηκε αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής. 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.
 
Το περιστατικό συνέβη στις 25 Νοεμβρίου 2012 σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου, παρουσία τεσσάρων βουλευτών της οργάνωσης και κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε, όταν μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην ίδια περιοχή.

 

 
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται πως, συνοδευόμενος από 60-70 μέλη της οργάνωσης, επιτέθηκε φραστικά και εξύβρισε χυδαία τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκονταν στον χώρο, για να προφυλάξουν την εκδήλωση, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, εφόσον επέτρεπαν να πραγματοποιηθεί και η αντισυγκέντρωση, ενώ απαίτησε από την αστυνομία να επιτρέψει στα μέλη της Χρυσής Αυγής να κινηθούν κατά των διαδηλωτών.
 
Το περιστατικό είχε καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες, με τον Ηλία Κασιδιάρη να λέει -μεταξύ άλλων- στους αξιωματικούς «έρχονται και σπάνε τα αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον παίζετε». Μπροστά στις κάμερες μάλιστα βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε απειλήσει πως θα υπάρξουν νεκροί, λέγοντας επί λέξει στον επικεφαλής της αστυνομίας: «Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς».
 
Οπως έχει καταθέσει ο τότε αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, από την πλευρά της αστυνομίας είχαν ληφθεί μέτρα, για να μην έρθουν σε επαφή οι δύο συγκεντρώσεις, ενώ το περιστατικό που ανέφερε ο βουλευτής ήταν επίθεση σε αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από άνδρα του Λιμενικού, για να μεταβεί στην εκδήλωση της Χ.Α.


 
Παρόντες στο περιστατικό, εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν οι βουλευτές της Χ.Α. Μίχος, Μπαμπαρούσης και Παππάς, ενώ η εκδήλωση εκείνη είχε μείνει για μέρες στην επικαιρότητα, καθώς ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε ξεδιπλώσει μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου ένα λάβαρο της χούντας με τον Φοίνικα και τον στρατιώτη.
 
 
Πηγή: efsyn.gr