Αθώος ο μελισσοκόμος για την πυρκαγιά που έκαψε αρκετά στρέμματα στο Σελάκανο

8:18 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
08:09 μ.μ. - Δευ, 10/18/2018
Image: Αθώος ο μελισσοκόμος για την πυρκαγιά που έκαψε αρκετά στρέμματα στο Σελάκανο

Ο μελισσοκόμος είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού

Αθώο έκρινε το δικαστήριο 69χρονο μελισσοκόμο στην Ιεράπετρα, απαλλάσοντάς τον από την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Ο μελισσοκόμος ζήτησε μάλιστα τη δημοσίευση της αθωωτικής απόφασης του Δικαστηρίου καθώς θεωρεί ότι κατηγορήθηκε άδικα.
 
Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχτηκε τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η δικηγόρος του.
 
Ο μελισσοκόμος είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λασιθίου με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.
 
Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Απριλίου  του 2016 είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στη θέση Γρα Καρά  στη βορειοδυτική πλευρά του δάσους του Σελάκανου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να την θέτει υπό έλεγχο αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, αφού είχε κάψει μερικές δεκάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης καταλήγοντας στον μελισσόκηπο του 67χρονου τότε Στέλιου Ανδρουλάκη.
 
Ο Στέλιος Ανδρουλάκης είχε συλληφθεί εκείνη τη μέρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Κρήτης, σε συνεργασία με το ανακριτικό γραφείο Ιεράπετρας, φερόμενος ως δράστης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή του  Σελάκανου  Ιεράπετρας, ενώ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δήλωνε απόλυτα σίγουρος, ότι  είχε σβήσει το καπνιστήρι του κανονικά.
 
 
neakriti.gr