Αυθαίρετα τα κτίρια χωρίς πρόσβαση ΑΜΕΑ από το 2020

10:32 π.μ. - Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
10:09 π.μ. - Παρ, 13/32/2019
Image: Αυθαίρετα τα κτίρια χωρίς πρόσβαση ΑΜΕΑ από το 2020

Ως αυθαίρετα θα χαρακτηρίζονται, από το 2020, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑΜΕΑ, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει

Ως αυθαίρετα θα χαρακτηρίζονται, από το 2020, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑΜΕΑ, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Ωστόσο σήμερα, πληθώρα ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων, δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.
 
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.
 
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος γνωστοποιήθηκε ότι η γενική γραμματεία της κυβέρνησης «έχει επιφορτισθεί με το έργο συντονισμού όλων των υπουργείων, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα».
 
tvxs.gr