Β. Αϊβαλιώτης: Με αναπληρωτές η κάλυψη των κενών στα σχολεία της β/βάθμιας στο Ν. Λασιθίου

7:57 π.μ. - Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017
07:03 π.μ. - Παρ, 10/57/2017
Image: Β. Αϊβαλιώτης: Με αναπληρωτές η κάλυψη των κενών  στα σχολεία της β/βάθμιας στο Ν. Λασιθίου

Τέλος της εβδομάδας πιθανόν η β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Η χρονιά από άποψη εκπαιδευτικών κενών είναι καλύτερη από πέρυσι παρά το ότι αρκετές εκπαιδευτικές ώρες χάνονται λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού δηλώνει στον Ηχώ fm 99,8 ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης. Αφορμή της συνέντευξης που παραχώρησε  στην εκπομπή ΄΄Πρώτη Καλημέρα΄΄  ήταν η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας. Τα αιτήματα των μαθητών ήταν εκτός από την έλλειψη καθηγητών, ζητήματα που είχαν να κάνουν με την καθημερινότητα στο σχολείου όπως έλλειψη ειδών υγιεινής. Επίσης τα παιδιά διαμαρτύρονται γιατί δεν λειτουργεί το κυλικείο στο σχολείο.
Ο κ. Αϊβαλιώτης σε ότι αφορά την έλλειψη καθηγητών αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν σε επίπεδο Νομού. Πιο συγκεκριμένα  λείπουν,  17 Φιλόλογοι, 5 Θεολόγοι, 7 Μαθηματικοί, 3 Φυσικοί, 2 Χημείας, 2 Βιολογίας, 1 Γαλλικών, 2 Αγγλικών, 2 Καλλιτεχνικών, 2 Οικονομολόγων, 1 Κοινωνιολόγο, 1 Νομικών. Στα  5 ΕΠΑΛ του νομού υπάρχει έλλειψη σε 13 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων.  Επίσης 3 κενά στην Πληροφορική. Σε αντίθεση με τα ΕΕΕΕΚ όπου υπάρχει πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 
Ο κ. Διευθυντής σημείωσε ότι ως Δευτεροβάθμια έχουν ζητήσει από το Υπουργείο την κάλυψη των θέσεων. Αναμένονται νεώτερα περί τα τέλη της εβδομάδας οπότε θα γίνει η β΄φάση πρόσληψης των αναπληρωτών καθηγητών.  Επεσήμανε ακόμη ότι πολλές φορές αν και έχουν ανακοινωθεί οι θέσεις αναπληρωτών ένας αριθμός εκπαιδευτικών δεν αποδέχονται για διάφορους λόγους  , οικονομικούς και μακρινής απόστασης κυρίως, τον διορισμό τους . Αυτό σημαίνει κάποια επιπλέον καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.
Ευελπιστούμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία και τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά, κατέληξε.


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Β. Αϊβαλιώτη: