Β. Μπινιχάκης: «Περίεργη» ήταν η καλοκαιρινή σαιζόν για τα καταστήματα της Ιεράπετρας

12:04 μ.μ. - Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019
12:03 μ.μ. - Σάβ, 09/04/2019
Image: Β. Μπινιχάκης: «Περίεργη» ήταν η καλοκαιρινή σαιζόν για τα καταστήματα της Ιεράπετρας

Σύντομα αλλαγές στα μαγαζιά και την πόλη λόγω... Open Mall στην Ιεράπετρα

Με πτωτική τάση στην αγορά ξεκίνησε η καλοκαιρινή σαιζόν για τα καταστήματα της Ιεράπετρα ωστόσο η εικόνα βελτιώθηκε από τα μέσα του Ιουλίου και μετά. Ο Αύγουστος κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα λόγω και των εκπτώσεων παρόλα αυτά το φετινό καλοκαίρι ήταν μια περίεργη χρονιά για την τοπική αγορά. Κατά την περίοδο των εκπτώσεων τα καταστήματα προσέφεραν ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές και τα ποσοστά έκπτωσης  ήταν αρκετά υψηλά, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης. Προσθέτει ότι οι εκπτώσεις συνεχίζονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ως ενδιάμεσες, ένα μέτρο που δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και φέτος είναι η τελευταία χρονιά που εφαρμόζεται.
 
Ο κ. Μπινιχάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, φορολογικό, ασφαλιστικό, την  πλήρη  κατάργηση των capital controls που αλλάζει το τοπίο σε οικονομικό επίπεδο και στάθηκε στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές λέγοντας πως ως σύλλογος είναι αντίθετοι.
 
Τέλος σε ότι αφορά το Open Mall δήλωσε ότι έχει εγκριθεί το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ ,μαζί με τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο Δήμος, και το επόμενο διάστημα θα δούμε σιγά σιγά τις δράσεις που προβλέπονται να υλοποιούνται αφού πρώτα όμως γίνουν κάποιες απαραίτητες συζητήσεις με τους καταστηματάρχες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. Δράσειε που έχουν να κάνουν με την αισθητική αναβάθμιση των καταστημάτων, τον καλλωπισμό χώρων, την υπογειωποίηση κάδων κ.α Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα μέσω της  οποίας οι καταναλωτές θα ενημερώνονται για τις προσφορές των καταστημάτων. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μπινιχάκη: