Βανταράκης: Χωρίς στόχευση και στρατηγική η αντιμετώπιση του κορωνοϊού

12:40 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020
12:11 μ.μ. - Δευ, 09/40/2020
Image: Βανταράκης: Χωρίς στόχευση και στρατηγική η αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αποκλειστικά ο αντιπρόεδρος Βιοεπιστημόνων Ελλάδος στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή Όλα στη Φόρα με τον Νίκο Δασκαλάκη

Τη σημασία της ατομικής ευθύνης αλλά και την ανάγκη να στηριχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία ώστε να προλάβουμε τον κορωνοϊό και όχι να τον ακολουθούμε, τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βανταράκης καθηγητής υγιεινής στην Ιατρική Σχολή Πάτρας και αντιπρόεδρος βιοεπιστημόνων Ελλάδας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην συμβολή των πολιτών με τήρηση των μέτρων, αποφυγή συγχρωτισμού, χρήση μάσκας, μέτρα υγιεινής έτσι ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της η πολιτεία στοχευμένα και συγκεκριμένα χωρίς πληροφορίες που δημιουργούν σύγχυση να ενημερώνει τους πολίτες. Μεριμνώντας παράλληλα για την άμεση στήριξη και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε να όσο το δυνατόν να προλαμβάνουμε και να μειώνουμε το ενδεχόμενο νοσηλείας ασθενών με σοβαρά συμπτώματα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι σαφώς δύσκολη, ακυρώνονται χειρουργεία, κλινικές «κλείνουν» και μετατρέπονται σε κλινικές covid. Απέναντι σε όλο αυτό που βιώνουμε θα πρέπει να πορευτούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κατέληξε ο κ. καθηγητής.