Βαριές κουβέντες και εκφράσεις του πεζοδρομίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

2:56 π.μ. - Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
02:11 π.μ. - Παρ, 29/56/2019
Image: Βαριές κουβέντες και εκφράσεις του πεζοδρομίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Δηλώσεις στον Ηχώ 99,8 του Β. Μπινιχάκη και της Ε. Βλάσση

Η διένεξη όπως είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 προέκυψε όταν λόγω του περασμένου του χρόνου αποφασίστηκε η συνεδρίαση να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Ήταν άλλωστε κάτι που είχε συζητηθεί και νωρίτερα λόγω και της σοβαρότητας αλλά και των πολλών θεμάτων στην ημερήσια διάταξη. Η ώρα της επαναληπτικής συνεδρίασης εάν θα είναι 9.30 το πρωί ής αργότερα το μεσημέρι, ήταν η αιτία να ανάψει η συζήτηση και να ακουστούν απρεπείς και βαριές κουβέντες. Σημειωτέων είχε προηγηθεί και ειδική συνεδρίαση για  την Έγκριση απολογισμού και οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας, για το οικονομικό έτος 2018.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μπινιχάκη:



Για το ίδιο θέμα μίλησε η επικεφαλής δημοτικής παράταξης κα Ελένη Βλάσση λέγοντας ότι ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι επικεφαλής να τοποθετηθούν δεν επαρκεί και αυτό επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση και από  τον επίσης επικεφαλής κ. Αργύρη Πανταζή που  πρότεινε να αλλάξει ο κανονισμός. Κάτι στο οποίο συμφωνούμε, είπε η κα Βλάσση. Πρόσθεσε ότι η επανάληψης της συνεδρίασης πρωινές ώρες δεν εξυπηρετούσε αρκετούς συμβούλους ώστε να μπορέσουν να  παραβρεθούν και για αυτό αντιπροτάθηκε να γίνει μεσημεριανές ώρες. Όλο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Από πλευράς μας δεν θα παραβρεθούμε στην συνεχιζόμενη σημερινή συνεδρίαση τόνισε ενώ έκανε λόγο για σκοπιμότητες από την πλευρά της δημοτικής αρχής και εξόφληση γραμματίων από τον Δήμαρχο.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Βλάσση: 



Ο κ. Αντώνης Πετράς είπε ότι υπάρχει μια έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Το αποκορύφωμα είναι  η συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου  τον οποίο πλέον θεωρούμε ανεπαρκή για το αξίωμα αυτό. Χωρίς  τη συνεννόηση που επιβάλλεται σε αυτά τα θέματα  είχαμε διακοπή του δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί να το κάνει, ωστόσο  οι υπάλληλοι δεν έφεραν αντίρρηση να συνεχιστεί η συνεδρίαση και εξάλλου  ήταν 11 το βράδυ. Έχουν  γίνει συνεδριάσεις που έχουν διαρκέσει μέχρι και τη 1.00. Θα  μπορούσε η συνεδρίαση να συνεχιστεί και να συζητηθούν τα σημαντικότατα θέματα που είχαμε. Προφανώς δεν μας θέλει στο δημοτικό συμβούλιο για  περάσει αυτά που θέλει με τον τρόπο που θέλει. Επίσης η συνεδρίαση θα μπορούσε να συνεχιστεί την επομένη σε ένα ωράριο που εξυπηρετεί και όχι στις 9.30 το πρωί, είπε μεταξύ άλλων. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά:


 
Ο κ. Αργύρης Πανταζής σχολίασε αρχικά ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης υπήρξαν θέματα που ομόφωνα στηρίχθηκαν και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την έγκριση απολογισμού και οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Ιεράπετρας, για το οικονομικό έτος 2018. Μια παρατήρηση ωστόσο είναι ότι δεν έχει πληρωθεί ακόμη, το ένταλμα για τις περυσινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και αναμένεται να πληρωθεί με έναν χρόνο καθυστέρηση. Πρόσθεσε οτι έθεσαν το θέμα της μη επάρκειας χρόνου για τοποθετήσεις ώστε να αναπτυχθούν και συζητηθούν τα θέματα ενώ παρατηρούνται και περιπτώσεις μη ίσης κατανομής του χρόνου. Για αυτό θα προταθεί η αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας ως προς το κομμάτι αυτό. Θα πρέπει ο πρόεδρος να διαχειρίζεται κάποιες καταστάσεις. Ο κ. Μπινιχάκης  φάνηκε ανεπαρκής, σημείωσε. Προσθέτοντας πως ως παράταξη διαφώνησαν και  εκείνοι με την επανάληψη της συνεδρίασης πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας και ειδικότερα με τον τρόπο που έγινε η διαχείριση του όλου θέματος κατά τη συνεδρίαση. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πανταζή: