Βασανισμός προσαχθέντα με την υπογραφή της ΕΛ.ΑΣ σε κοινή θέα στο ΑΠΘ

2:11 μ.μ. - Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021
02:02 μ.μ. - Δευ, 22/11/2021
Image: Βασανισμός προσαχθέντα με την υπογραφή της ΕΛ.ΑΣ σε κοινή θέα στο ΑΠΘ

Απίστευτο όργιο καταστολής από τις αστυνομικές αρχές εφαρμόζεται έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές έπειτα από κατάληψη της Πρυτανείας

Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» να βασανίζει προσαχθέντα σέρνοντας τον στο πάτωμα και ψεκάζοντας τον από πολύ μικρή απόσταση με χημικά και στη συνέχεια πιέζοντας τον στο στήθος, με τον ίδιο να φωνάζει. Σημειώνεται ότι έχουν γίνει ήδη προαγωγές, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί και χημικά μπροστά στην πρυτανεία, με τους φοιτητές να αντιδρούν με κατάληψη της Πρυτανείας απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες. Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη. Οι αρχές, επιπλέον, δεν αφήνουν να εισέλθει στον χώρο ο συγκεντρωμένος κόσμος που βρίσκεται απ' έξω.

Απίστευτο όργιο καταστολής από τις αστυνομικές αρχές εφαρμόζεται έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τους φοιτητές έπειτα από κατάληψη της Πρυτανείας.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης, αποτυπώνεται ωμά η αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων αλλά και ειδικότερα κατά ενός ατόμου, τον οποίον άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» έχουν ξεγυμνώσει από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια καταγράφεται ο απίστευτος βασανισμός του κατά την προσαγωγή του.

Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» τον σέρνουν στον δρόμο, χρησιμοποιούν χημικά πάνω του, ενώ όταν τον άφησαν στο έδαφος, τον ψέκασαν με δακρυγόνο από πολύ κοντινή απόσταση και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του παρέχει βοήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, απομάκρυναν με τραμπουκισμούς οποιονδήποτε προσπαθούσε να προσεγγίσει το άτομο (ακόμα και δημοσιογράφους), κατηγορώντας τους ότι παρεμποδίζουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, έχουν γίνει ήδη προαγωγές, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί και χημικά μπροστά στην πρυτανεία, με τους φοιτητές να αντιδρούν με κατάληψη της Πρυτανείας απέναντι στο νομοσχέδιο Κεραμέως το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες.

Νωρίτερα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη. Οι αρχές, επιπλέον, δεν αφήνουν να εισέλθει στον χώρο ο συγκεντρωμένος κόσμος που βρίσκεται απ’ έξω.

thepressproject.gr