Βατόπουλος: Μετά το Σαββατοκύριακο θα φανεί η άρση του lockdown

9:17 π.μ. - Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Τετ, 18/17/2020
Image: Βατόπουλος: Μετά το Σαββατοκύριακο θα φανεί η άρση του lockdown

«Ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων»

Περίπλοκο χαρακτήρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, το θέμα του lockdown για τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Φαίνεται ότι έχει αρχίσει και ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης» σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, προειδοποιώντας όμως ότι «οι θάνατοι κι οι διασωληνώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Όπως είπε για το lockdown θα «φανεί» μετά το Σαββατοκύριακο τι θα γίνει και οι αποφάσεις είναι πιθανό να ληφθούν στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Ερωτηθείς για το ποιος είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός για την άρση, εκτίμησε ότι, για να «δει» ότι υπάρχει μείωση, θα περίμενε έναν «υποδιπλασιασμό των κρουσμάτων».

Όσο αφορά στο ενδεχόμενο της άρσης και επιβολής lockdown, είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα το ενδεχόμενο του "ακορντεόν", εξαρτάται από τη συμπεριφορά της δική μας και του ιού», τόνισε πάντως ότι, «είναι ένα σενάριο». «Θα προτιμούσα την υιοθέτηση της συμπεριφοράς απέναντι στον ιό αλλά και κάποια μέτρα», διευκρίνισε.

Ο καθηγητής είπε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά σε ενδοοικογενειακή μετάδοση και ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές συγκεντρώσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, απάντησε πως «προφανώς κάθε συγκέντρωση είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει διασπορά του ιού».

cretalive.gr