Βατόπουλος: «Όχι» τέταρτη δόση για όλους, εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για μουσική και εστίαση

8:35 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Τρί, 18/35/2022
Image: Βατόπουλος: «Όχι» τέταρτη δόση για όλους, εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για μουσική και εστίαση

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Στο ενδεχόμενο να ληφθούν και στη χώρα μας μέτρα που θα περιορίζουν ακόμα περισσότερο την κινητικότητα των πολιτών άνω των 60 που αρνούνται να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Για τον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό που χθες ξεπέρασαν τους 100, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε ότι ήδη διερευνάται και θα υπάρξει και κάποια εξήγηση γιατί στην Ελλάδα είναι πιο πολλοί από τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Έκανε λόγο για ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και ανέφερε ότι μεταξύ άλλων μπορεί να οφείλεται στην εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού των νοσοκομείων και στο ότι πολλοί ασθενείς δεν πάνε εγκαίρως στα νοσοκομεία γιατί φοβούνται.

Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις

Ερωτηθείς για τη χαλάρωση των περιορισμών και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση,ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση αυτή την εβδομάδα και κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή.

Δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά της χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να εξεταστούν τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας.

Ετήσιος εμβολιασμός

Ο καθηγητής τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό μέσα σε μερικούς μήνες. Εκτίμησε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει ετήσιος, όπως για την γρίπη.

Ποτέ μην λες ποτέ σε lockdown

Για το ενδεχόμενο lockdown, σχολίασε "ποτέ μη λες ποτέ" συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο "εξαιρετικά απίθανο".

dikaiologitika.gr