Bayer: Στο τέλος του 2021 θα είναι έτοιμες οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Curevac

11:37 π.μ. - Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Δευ, 01/37/2021
Image: Bayer: Στο τέλος του 2021 θα είναι έτοιμες οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Curevac

Η CureVac είναι μία από τις εταιρείες με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κάνει συμφωνία αγοράς του εμβολίου της

Στο τέλος του 2021 θα είναι έτοιμες οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Curevac. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία Bayer διευκρινίζοντας ότι σχεδιάζει την παραγωγή 161 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές του Ιανουαρίου η φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac NV υπέγραψε συμφωνία με τον φαρμακευτικό γίγαντα για ανάπτυξη, και διάθεση του υποψηφίου εμβολίου CVnCoV.

Παράλληλα ο επικεφαλής της Curevac γνωστοποίησε ότι λόγω της σύμπραξης η παραγωγή για το 2022 θα αυξηθεί και πως είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν αυξημένες παραγωγικές δυνατότητες προκειμένου να παραχθούν εμβόλια κατά τω νέων μεταλλάξεων.

Η Bayer, όπως ανακοινώθηκε, συνεισφέρει με την τεχνογνωσία και τις υπάρχουσες υποδομές της σε διάφορες διαδικασίες, όπως κλινικές μελέτες, κανονιστικές υποθέσεις, φαρμακοεπαγρύπνηση, ιατρική πληροφόρηση, αλυσίδα εφοδιασμού καθώς και γενική υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες.

Η CureVac είναι μία από τις εταιρείες με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κάνει συμφωνία αγοράς του εμβολίου της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρατήσει 225 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου και μπορεί να παραγγείλει έως και 180 εκατομμύρια ακόμη.

Πηγή: ΕΡΤ, Reuters