Βιαννιτάκης: Θετικά μηνύματα για τη συμμετοχή της Ιεράπετρας στο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο

12:11 μ.μ. - Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022
12:09 μ.μ. - Τρί, 06/11/2022
Image: Βιαννιτάκης: Θετικά μηνύματα για τη συμμετοχή  της Ιεράπετρας στο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο

Τι δήλωσε ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης στη 13.00 το μεσημέρι. Τα βασικά ζητήματα που θέτουν οι αγρότες είναι η έλλειψη εργατών γης και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι τα μηνύματα για συμμετοχή παραγωγών από την Ιεράπετρα είναι θετικά υπενθυμίζοντας ότι το σημείο προσυγκέντρωσης θα είναι οι Ελαιοδεξαμενές το πρωί της Πέμπτης στις 10.00.

Ο στόχος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι εδώ και τώρα πρέπει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα ειδικά σε μια περίοδο που έχουμε μπροστά μας επισιτιστική κρίση. Λύσεις υπάρχουν και προτάσεις από την πλευρά των αγροτών έχουν κατατεθεί προς την κυβέρνηση. Περιμένουμε να υπάρξει ανταπόκριση, σημείωσε ο κ. Βιαννιτάκης. Προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να προκαλέσουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και πως δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσουν δρόμοι.

Ακούστε εδώ τον κ. Βιαννιτάκη 

-

Στο μεταξύ με κοινή ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί Σύλλογοι Ιεράπετρας, Σητείας, Τυμπακίου, Σελίνου Χανίων απευθύνουν κάλεσμα τον Περιφερειάρχη το  Περιφερειακό Συμβούλιο και την ΠΕΔ Κρήτης  για συμμετοχή στην κινητοποίηση. 

Αξιότιμοι,

Σας ενημερώνουμε για το προγραμματισμένο Παγκρήτιο Αγροτικό Συλλαλητήριο, την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στον αερολιμένα Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", στις 13:00.

Βασικά αιτήματα είναι, η θεσμική τροποποίηση σε θέματα εργατών γης και οι παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής. Είναι ζητήματα που αφορούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και κατ' επέκταση το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Από τα προηγούμενα σας καλούμε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα και να παραβρεθείτε στον χώρο της κινητοποίησης. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε και εσείς ώστε να αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό το βασικό μας μήνυμα: "Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει αύριο στην κοινωνία "

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.

Με εκτίμηση

Εκ των Δ.Σ.

Α.Σ. Σελίνου Χανίων - Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος.

Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου - Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ.

Α.Σ. Σητείας Λασιθίου – Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος.

Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου – Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης..